Orbán Dallasban – a nyitó beszédtől a csekkekig?

Posted by

a.k.
Kezdetben volt a nyitóbeszéd. Korábban a Magyar Távirati Iroda – Havasi Bertalanra, a miniszterelnök sajtófőnökére hivatkozva – jelentette, hogy „augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference)”.
A tegnapi MTI-közlemény már azt írja (szintén Havasira hivatkozva), hogy „Orbán Viktort az egyik nyitóbeszéd megtartására kérték fel a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén”. Az Újnépszabadság közzé tette a program vonatkozó részét, ahol jól látható szó sincs semmiféle nyitóbeszédről. A miniszterelnök a “harcáról” csütörtökön  13 óra 40 perckor beszél nem sokkal Papa John, a Papa John’s Pizza alapítója előtt. A sajtófőnok az ATV-nek arról beszélt, hogy „Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazik, ahol beszédet mond a CPAC megnyitóján. Ebben semmilyen változás nem történt”.
A legújabb: “a büszkén hirdetett Trump-pártiság nem elegendő, s habár nem láttam csekkeket, számlákat, dokumentumokat, a magam részéről fogadni mernék arra, hogy Orbán Viktor azért kapott szónokként meghívást Dallasba, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciájára (CPAC), mert szponzorálta az eseményt” – nyilatkozta a Hírklikknek George Landrith, a washingtoni székhelyű konzervatív szervezet, a Frontiers of Freedom elnök-vezérigazgatója.