A törvény

Posted by
 Sz.

Valahol azt olvastam, hogy egy ország csak abba bukhat bele, ha semmibe veszi a törvényeit. Drágáim, nálunk még ennél is rosszabb a helyzet! Mi abba is belebukhatunk, ha betartjuk azokat! Itt van mindjárt az alkotmánynak hazudott tákolmány, vagy a multik kedvére módosított Munka Törvénykönyve, vagy a sztrájktörvény, a választási törvény, a nemzeti rapsic által rendszeresen az éj leple alatt benyújtott törvények, soroljam még? Sok törvény nem az országot szolgálja, hanem csak a kiváltságosokat, a NER további megerősödését, a nemzeti vagyon kiárusítását, elrablását!

Itt élünk Európa közepén, egy elmebeteg diktátort nyalogatva, körülöttünk béke mindenhol, kivéve persze Ukrajnát, de nálunk évek óta vészhelyzet van, most éppen háborús. A trottyos gazember csak azért rendelte el, hogy továbbra is egyszemélyben, kontroll nélkül tudjon kormányozni, már amennyire ezt kormányzásnak lehet nevezni. Ki van a seggünk a gatyából, de fegyverkezünk. Az utóbbi 10 évben több, mint ezer milliárd ment el templomokra, hazaáruló kormányunk milliárdokat ad külhoni templomok építésére is, és akkor még a rahedli stadionról nem is beszéltem. Megteheti, hiszen olyan törvények vannak, melyek szerint mindenféle egyeztetés, jóváhagyás nélkül, az országgyűlés kikerülésével, tehát népakarat nélkül hozhat döntéseket, költheti az adófizetők pénzét. Na, nem azért, mintha a Fidesz-parlamenttel sokra mennénk! Az ellenzéki biodíszlet tök fölöslegesen mereszti ülepét a padokban! Törvényesen, (kérdezem én, milyen törvény az, amelyik ezt megengedi?) évtizedekre titkosíthatnak, és titkosítanak is minden közérdekű adatot.
Törvényesen, nálunk legmagasabb az ÁFA. Európa legkorruptabb országa vagyunk. A bérek a bányászbéka segge alatt, de a trottyos azt hangoztatja, meg vagyunk fizetve. Az ország visszacsúszott a szegénységbe, már csak Bulgária van mögöttünk a jövedelem tekintetében az EU-ban. Lassan eljutunk oda, hogy jegyre vehetünk csirke farhátat, már ha a kutyák meg nem előznek bennünket. Egy ostoba kakadu veszi a gázt az oroszoktól. Szóba állni velünk már senki nem akar, mert – mindenki tudja – a kormánynak nevezett bűnbanda nem csak a saját népe pénzét nyúlja le, hanem az uniós adózók pénzét is elrabolja!
Ha már az EU-nál, és a törvényeknél tartunk, megfelelő törvények megléte elengedhetetlen, de azok betartatása, azoknak megszegői elleni szigorú fellépés kötelező lenne! Néhány kérdés kikívánkozik belőlem.
Milyen unió az, amelyiket egy trottyos tolvaj diktátor sakkban tud tartani, örökös vétóival meg tudja nehezíteni működését. Milyen unió az, amelyik anélkül ad euró milliárdokat adófizetői pénzéből egy tagállamnak, amelyik még a törvényeiket sem fogadja el, tartja be. Lásd például az Európai Ügyészség? Milyen unió az, amelyik folyamatosan kötelességszegési eljárásokat kénytelen indítani egy tagállam ellen, de még büntetni sem tudja? Drága nyulacskáim, az ilyen unió végtelenül gyenge, felelőtlen gazdálkodást folytató gittegylet! Fogalmazhatok máshogy is! Ha úgy adnak százmilliárdokat egy országnak, hogy az semmibe veszi őket, akkor vagy korruptak, vagy ostobák! Esetleg még az lehet, hogy egyes tagállamok saját gazdasági hasznukat nézve mennek bele a támogatások juttatásába.
Látható, a rossz törvények, vagy amelyek mögött nincsenek szankciók, ugyanolyan károsak lehetnek, mintha nem lennének, vagy nem tartanák be azokat.
Visszatérve ránk, magyarokra, bármerre megyünk lesajnálnak, lenéznek bennünket. Szégyellnünk kell, hogy magyarok vagyunk! És igen, szégyellhetjük is magunkat, mert mi vagyunk azok, akik hagytuk, hagyjuk, hogy a dolgok idáig fajuljanak, hagytuk hogy szégyenteljes felfuvalkodott luxusbanditák vezessék az országot!
Az Orbán vezette maffiahálózat nem csak anyagi javainkból forgatott ki bennünket, hanem jövőnket, önbecsülésünket, becsületünket is elvette. Már egymás szemébe sem nézhetünk szégyenérzet nélkül! Az ilyeneknek törvényszerűen (ez is egy törvény!) el kell bukni, csak idő kérdése! Persze ehhez szükségeltetik egy bátor nép is!
A kérdés csak az, mikor érti meg a többség, hogy csak gyökeres változások menthetik meg az országot a teljes csődtől, mikor látjuk be, hogy nem előre megyünk, hanem az ország bukása felé masírozunk, mikor esik le a tantusz, hogy egy egész élet munkája is kevés ahhoz, hogy emberhez méltó életet éljünk, mi kell még ahhoz, hogy észre vegyük, bűnözők kezében az ország, mikor jutunk el tűrőképességünk határához, mikor lesz annyi bátorságunk, hogy elzavarjuk a gusztustalanul hazudozó, az országot tönkretevő és kirabló tehetségtelen luxusbanditákat?
Ha már törvényekről van szó, van olyan helyzet is, amikor már a törvények nem segítenek, törvényesen nem lehet visszaállítani a rendet!

Senki nem bújhat el blog