Próbanap

Posted by

Szép Zsuzsa

>Próbanapot tartottam. Tegnap azt gyakoroltam, hogyan fogok élni augusztus elseje után, hogy ne lépje át a villanyórám az átlagot. Reggel főztem egy kávét. Általában kettőt iszom, de most meggondoltam magam. Hideget reggeliztem tea nélkül. Kutya sétáltatás közben azon törtem a fejem, mi legyen az ebéd? Miután a villanytűzhelyem fogyaszt a legtöbbet, arra jutottam, nem főzök, eszünk hideget. Hazaérve gondoltam lezuhanyozok, aztán ezt is elvetettem egy röpke fejszámolás után, Majd este, elég egy nap egyszer. Ráadásul úgyis épp takarító nap van. Tehát elő a porszívóval. Hoppá, számoljunk csak! Inkább csak port törlök, és hideg vízzel áttörlöm a lakást. Az is megteszi. Jól jönne hozzá egy kis zene. Oh, micsoda luxus, inkább majd dúdolok.
Tele a szennyestartó. Nézzük csak, mi az amit kézzel kimoshatok, kizárólag hideg vízzel? Hát tulajdonképpen minden. Úgy terveztem – miután a TV is sokat fogyaszt – este inkább olvasok. Bár meggondolandó, hiszen ahhoz lámpa szükséges. Azért a nap végén egy zuhanyt, egy fogmosást megkockáztattam lámpafénynél. A tyúkokkal mentem aludni. Csak remélem, hogy így beférek a kormány által meghatározott átlagba. Nem szeretnék kilógni a sorból.
A fűtésre, a gáz megtakarítására még nincs ötletem. Ez attól is függ, milyen lesz a tél. Majd imádkozom, hogy enyhe legyen, ezért majd sokat ülök a templomban, addig se kell otthon fűteni