Lábon lőtték az otthoni betegellátást

Posted by

Dr. Kunetz Zsombor MBA

>Most lőtték lábon, szúrták tüdőn, fojtották ólomba azt a már alig-alig működő rendszert, amely a betegek lakásán nyújtott volna bármiféle ellátást is, beleértve ebbe az otthonápolásra szoruló betegeket, azokat az időseket, és betegeket, akik nem tudnak eljutni a háziorvoshoz.
Hasonlóan földbe döngöli a mai intézkedés azokat a magán mentőket, akik állami finanszírozás mellett szállították a betegeket.
Vegyük sorba,
– az otthonápolást végző szakdolgozókat kiherélték a KATA-val, ezen szektorban sokan így dolgoztak különböző szolgáltatóknak.
– a háziorvosokat, és a fogorvosokat falhoz fogja állítani a “rezsicsökkentés”, ugyanis számos háziorvos vagy maga fizeti a rendelő kiadásait, vagy valamilyen megosztásban az önkormányzatokkal. Azonban ők kiesnek a lakossági jóból, így a költségük jelentősen növekszik majd.
– várhatja a beteg a háziorvost a jövőben a lakásán, ahogyan a nővért is. A kormány mai rendelkezése alapján nagyon meg fogják szűrni a háziorvosok, hogy kit látogatnak meg a lakásán, ugyanis a mai naptól nagy részük már teljes áron tankolhat. Hiszen a háziorvosok jelentős része céges gépjárművet használ.