Álhírek és mémek OVT előtt és után 

Posted by

OVT – Orbán Viktor Tusványoson, annyiszor íródott le, és fog leíródni, hogy tekintélyes idő takarítható meg a rövidítéssel…

Egy ellenzéki képviselő a parlamentben azt mondta, fog még Orbán Canossát járni – a miniszterelnök szemérmesen szabódott, hogy ő még csűrdöngölőzni is csak három évvel ezelőtt kezdett el tanulni Csíkkarcfalván, és a világjárvány miatt az is abbamaradt… (A csűrdöngölő leguggolással, hirtelen felpattanással járó, tapsolással, dobbantó mozdulatokkal kísért régi, gyors ütemű székely néptánc, amelyet egy, ritkábban két férfi táncol; a verbunk tánctípus székelyföldi változata, amely a gyimesi csángóknál és a Mezőség keleti felén (Maros-Torda, Torda-Aranyos megye) is ismert.)

Pszichológusok egybehangzó megállapítása szerint OVT olyan állapotban lehetett, mint GyFŐ, azaz Gyurcsány Ferenc Őszödön (2006. májusában). És nem a melegtől, hanem valami más oldotta fel a gátlásait – így mintegy akaratán kívül igazat mondott, amikor fajelméleti nézeteit osztotta meg a hallgatósággal. Olyan meleg azért nem volt, hogy bevallja, hazudtak reggel, délelőtt, délben, délután, estefelé, este, éjjel, szóló és kórusban…

OVT elmondott beszéde után többen gratuláltak neki, részint azért, amit mondott (ezt a lelkes taps is nyugtázta), részint azért, mert a kedves felesége nem csapta őt agyon. Állítólag Antal Árpád és Kelemen Hunor között éles vita alakult ki, hogy melyikük gratuláljon először. Így szokott az lenni, amikor ketten összekapnak, a harmadik győz: Kató Béla mindkettőjüket megelőzte.

OVT elmondott beszéde után Szájer József állítólag a fejét verdeste az ereszbe, hogy hogyan felejthette ki az Alaptörvényből a fajelméleti alapokat, amelyeket oly világosan kifejtett a szónok. (A Köztársaságot nem felejtette el kihagyni, de az még az eresz előtt volt, ghonorálták is.)

OVT szintén elfelejtett valamit: közölni a kipcsakok fajtiszta erdélyi utódaival, pontosabban a futball- és az újságíró társadalommal, hogy a világhelyzet és Oroszország igazságos ukrajnai műveletei, végül Vaszilij (Tarasz) Borovets utódainak megátalkodott ellenállása miatt elzáródik a mega-támogatások csapja (faszege), még az is lehet, hogy nuku lóvé. Most gőzerővel folyik a titkolózás, nehogy ezt a Maszol AA-ja és két BB-je megtudja, ennélfogva kevésbé lelkesen méltassa a nagy Nemzetegyesítő korszakalkotó gondolatait. (Abcúg EU!)

“Orbán Viktor tűpontosan kifejtette Tusványoson, hogy mit tartogat a jövő”. Az Origó címe. Csak érnénk meg 2030-at!

Gigászi meló vár Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárra (kiválóan alakíthatná Stanley Tucci amerikai színész, bizonyára majdnem olyan jól tud angolul, mint ő): miután a tusnádi Nagy Beszéd EU országaiba szétküldött változatából kihagyta a fajvédő Main Kampf- és Göbbels-idézeteket, most a videófelvételekből is ki akarja törölni. (Hiába próbálta megmagyarázni, hogy lehetetlen, különben is rajta röhög – az illiberális szigetekecskéken kívül – az egész világ.

Tusványoson ott volt Marco Rossi futballkapitány is, bizonyára jól érezte magát, sokat fog mesélni otthon, Olaszországban is a hallottakról. Állítólag megkérdezték tőle:

A táborlakók egyikét a sportközvetétések kérdésének megoldási módja érdekelt. A realitásérzékéről híres Orbán válasza abból indult ki, hogy küzdenek: “Küzdünk, küzdünk, de egyelőre nemzetközi akadályokba ütközünk, ezért egy teljesen új irányból kellene támadnunk. Rá kéne venni Hunort, hogy intézze el, hogy adja a román tévé a magyar meccseket. Az volna a legegyszerűbb. És akkor mindenki jól járna.” Hunor el fogja intézni! Már látjuk is, ahogy a parlamentben és a kormányban küzd, majd egy teljesen új irányból támad. Miért is ne adná a román tévé a magyar meccseket? Egyszerű! Még a sportminiszter is magyar, vagyis székely. Legalábbis eddig. (Mármint e sorok írásakor még miniszter…)

Sok mindenkit drogosnak nevezett OTV, a „Transilvania, pamant romanesc” fenntartóit is, de közben titokban azt gondolta: „és még milyen jó román föld, azért vásároljuk meg!”

Közelállók megfigyelhették, hogy beszéde után közvetlenül Orbán Viktor felhívta Bayer Zsoltot: – Na, milyen voltam, Ötös? – Remek, remek, néztelek, hideg sört szürcsölgettem… – Hogy a pofád…! – Jaj, bocs, szóval csak azon csodálkoztam, hogy miért fogtad vissza magad, amikor az alacsonyabbrendű fajokról beszéltél. Még Alfred is keményebb dolgokat mondott. – Milyen Alfred? – Hát a Rosenberg. – Ja, kissé tényleg diszkrét voltam. – A közönség miatt? – Dehogyis, ezek mindent bevesznek. De tudod, hogy augusztus 4-én nyitóbeszédet mondok az amerikai CPAC konferencián… – Hogyne tudnám, készülünk, főnök. Trump is ott lesz… – Szóval tartalékoltam. Utána láss fölförmedést. – Alig várom, főnök.

Idézet Orbán Viktor beszédéből 2022. május 19-én a budapesti CPAC HUNGARY konferencia megnyitóján: “2002 és 2010 között az történt, ami ilyenkor lenni szokott: a szocialisták elköltötték az emberek pénzét. Magyarország eladósodott, a gazdaság recesszióba esett, az infláció elszabadult, a munkanélküliség nőtt, az emberek pedig nem tudták kifizetni a számláikat. Az erőszak elszabadult az utcákon, félkatonai csoportok masíroztak…” Meglátjuk, mennyire vizionárius volt a miniszterelnök.