Orbánt hallgatva 3.

Posted by
Kardos András
Muszáj nyilvánossá tenni, hogy megmaradjon, mint a mikrotörténelem esete a (vélt) makrotörténettel. Szóval: Orbán beszéde után kérdéseket olvastak fel, gondolom írásban érkezhettek. Az egyik kérdés így szólt: Én öt gyereket nevelek, de szeretnék egy hatodikat is. Viszont a feleségem azt mondta, hogy csakis akkor lehet szó róla, ha a magyar miniszterelnök ezt jóváhagyja (hatalmas taps). A helyzet az, hogy ez a kérdés-kérés mélyebb nyomokat hagyott bennem mint a beszéd. Nem akarnám elemezni a szöveget, de az biztos, hogy irónia nem volt benne.
Tehát akkor marad az (apuka számára) karizmatikus önkényúr, sőt diktátor, a nemzet atyja, ki majd mosolyogva és szerényen jóváhagyja a nép egyszerű gyermekének kérését.
Ha valaki nekem 30 éve azt mondja, hogy ide fogunk jutni, hát én biztos őrültnek néztem volna.
De ez van. Ide jutottunk.

Szűcs Gábor Róbert

A NEMZETVEZETŐ BESZÉDE. Nagyon sokan és közülük többen jó szándékkal hurrogták le azokat, akik Orbán Viktort (most az egyszer, szégyen ide vagy oda, leírom a nevét) és/vagy a rendszerét is fasisztoidnak, vagy egyenesen fasisztának nevezték. Én többször leírtam és megindokoltam, hogy ez a rendszer nem a klasszikus fasizmus, bár Mussoliniéhoz ijesztően közel áll, hanem sokkal inkább a 21. század „kifinomult” fasizmusa. Nem az , amelyik zumek, lefejez, hanem az, amelyik szépen kikötöz és addig ejt apró vágásokat rajtad, míg bele nem halsz.
Ám ez a tusványosi beszéd nem apró vágás volt, hanem maga a nyílt, leplezetlen, szálasibűzös fasizmus. Nácizmusnak is mondhatni, nem sértődöm meg. A Hungaroführer mostantól tényleg Führer, vagy inkább nemzetvezető. „A nemzet miniszterelnöke” hangzott el többször. Vagyis a nemzet vezetője. Kitartás. De nézzük sorjában, ha már.
1 „A Nyugat hanyatlása”. Ez bizony Sprengler (mondta is a szónok), akit a nácizmus előfutárának tartanak, aki a fajelmélet atyja, a Nürnbergben felakasztott Alfred Rosenberg munkatársa volt, és aki mélyen lenézte az alpári és műveletlen Hitlert. Nyilván bunkóságáért, és nem azért, mert gyárilag megöletett és feldolgoztatott hatmillió emberi lényt.
Hungaroführer szerint a „kevert fajú posztnyugatnak” nincsen jövője. Meg kell állítani azokat az „idegen fajúakat” akik nem csak délről, de az Unión belülről, tehát Nyugatról fenyegetnek. Ezzel kapcsolatban utalt az első poitiers-i (tours-i) csatára, amelyről, mint sok félművelt embernek, az jut az eszébe, hogy a frankok véglegesen kiverték az arabokat (mórokat) Európából, holott csak egy nagyobb portyázó sereg feletti győzelemről volt szó ( vö.: Hahner Péter. Újabb 100 történelmi tévhit. Budapest: Animus, 21-24. o. 2011.
Jól letolta (név említése nélkül) Szlovéniát, mert új, balközép-liberális kormánya felszámolja a horvát határon épített kerítést (ld.: Szűcs R. Gábor: Sok drót semmiért Élet és Irodalom, LXVI. évfolyam, 29. szám, 2022. július 22.), ami mellesleg 2015 óta tíz halálos áldozatot követelt. Nyilván „idegen fajúak voltak”, említésre sem méltók.
2. Nyíltan beismerte, hogy a V4-nek vége (nevét sem említette). Sic transit gloria mundi. A V4 tehát nonpersonná. azaz nemszeméllyé vált, soha nem is volt és soha nem is lesz. Gondolom, a Magyar Nemzet és a többi pincsi már törli is ki visszamenőleg a lapokból a nevet.
3. Ukrajna: 86 magyar ember esett el a háborúban. Ez szörnyű, de hát a háború nem életbiztosítás. A hazájuk védelmében estek el. És hány szlovák, román, lengyel, moldován vagy orosz (!) nemzetiségű ukrajnai lett áldozat? Egetverő baromság azt mondani, hogy a magyarok estek el egyedül a nemzetiségek közül. Sőt. Pontosan annyi lengyel van számarányosan, mint román vagy magyar (0,3 %). Az oroszok ma is a népesség kb. 17%-át adják, és zömük a megszállók ellen harcol, vagy elmenekült – de nem Oroszországba.
4. Egyszerre sok felé kell figyelni (kínai tányér-mutatvány hasonlat). Faluvégi Lajos mondta egyzer nekem. „a jó vezető egyszerre húsz felé figyel. Ez a vezetés művészete”. Hát, vannak ripacsok is.
5. Megható volt hallani Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság (Republika Srpska) szavait a Hungaroführer szájából, hogy t.i. a Bosznia-Hercegovinában élő horvát kisebbséget bántják (nyilván a bosnyákok). Dodik u.i. éppen abban érdekelt, és ezt nem is titkolja, hogy a bosnyák (akiket ő már megint muszlimnak nevez) rész maradjon csak meg Bosznia-Hercegovinának, és a többit Horvátország és Szerbia nyelje el. Ezzel a magyar miniszterelnök (bocsánat: nemzetvezető) lényegében elismerte, hogy bizony a Bosznia-Hercegovina szétszakadásáról szóló térkép Budapesten készült. Vagyis: Hungaroführer Magyarországa érdekelt lenne egy háborúban a Nyugat-Balkánon.
5. A biomassza nem fa. „A biomassza fogalma: Biológiai úton létrejövő szervesanyag-tömeg, amely az elhalt állati és növényi szervezeteket foglalja magában. Ide tartozik gyakorlatilag az összes elpusztult állat, a lehullott falevelek, de még az állatok ürüléke is” https://hugas.met.com/hu/fyouture/energia/biomassza/1159

A recesszió fogalmával sincs tisztában. Továbbá összekeveri az egyszerű többséget a minősített többséggel (EU). De úgy látszik, senki se mer szólni neki, így megmarad veszélyes hülyének.
6. A ritka földfémek. Ezek zöme valóban Kínában volt, ám meg kell jegyezni, hogy jelentős, többek közt radioaktív szennyeződéssel jár a kitermelés. Ezen túlmenően „globálisan már nem is Kínában találhatóak a legnagyobb ritkaföldfém-tartalékok…így a jövőben várhatóan diverzifikálódik a kitermelés” http://www.geopolitika.hu/…/a-fold-strategiai…

7. Egyéb
“Sto gyelaty?” mondta a Hungaroführer, kötőien. Illetve nem. Ez Lenin egyik fő műve, a „Mi a teendő?” De azért csak komcsizzon vidáman.
Amúgy ki sem ejtette az EU nevét. Navracsicsét se. Ő ott se volt Nemszemély.
Nem is lesz itt pénz, egy cent se,. Mi meg addig eldöntjük, hogy fasiszta-e vagy őrült. Vagy mindkettő.

Kováts Lajos

Kezdődik!“Mi nem vagyunk kevert fajúak!”Miközben: svábok, tótok, cigányok, zsidók, ráczok, ruszinok,bunyevácok, kunok, románok, ukránok, görögök, örmények, szlovének, szlovákok, és még sokan mások –  mi mind magyarok vagyunk, összeköt a múltunk a nyelvünk a kultúránk.