Hát akkor fajozzunk, miniszterelnök úr

Posted by
Szele Tamás
>Kedves miniszterelnök úr, akkor fajozzunk, ha már.
Én csak saját magamról beszélnék, meg tán a rokonaimról, de jelezném, hogy nem lesz egyszerű.
Tudja, az alaptétel, hogy mindenki egy fajból, a homo sapiens sapiensiből származik. Maga talán népekről, nemzetekről vagy a kedves apja faszáról méltóztatik beszélni, de vegyük az én személyes példámat.
Néhány évvel ezelőtt – vagy inkább pár évtizeddel – szelíd segítséggel utánanéztem, ki volt a „családom” legelső eleje. Ő egy ékszerész és nagyszívű mecénás volt a Cordobai Kalifátusban, izrael hitében élt, de ott vallásszabadság volt, őt Barbanellónak hívták spanyol nyelven.
Később családunk több tagját megégették a quemadrerón, de néhányan mégis eljutottak Közép-Európába.
Sajnos, miniszterelnök úr, a nagy számok törvénye működik.
Az embernek általában két szülője, négy nagyszülője, tizenhat dédszülője és harminckét ükszülője van, szóval elég sok dicső eleim voltak, jelentős mennyiségben végvári vitézek, kereskedők, haramiák, uzsorások és rabbik, a magyar történelem elég gazdag ilyesmiben.
Például a Szele család törökverésért kapta a nemességet – mármint az enyém, mert van egy másik is – és mind a hét szilvafát.
Többször el is kártyáztuk.
Igen, miniszterelnök úr, csak én a Rosenberg-ágon az egyetlen élő Zrínyi-örökös vagyok, ugyanis dicső őseink összefeküdtek mindenkivel.
Kedves mniszterelnök úr, ha én a maga módján gondolkodnék, fellépnék Erdély legitim nagyfejedelemeként és Horvátország bánjaként.
Mint mózeshitű ember.
Nem ment el az eszem, persze, én otthon születtem, tudom, mi jár annak, aki ügyes vagy okos: Gábor Áront az udvarhelyszéki választmány ÖTSZOR akadályozta meg az ágyúöntésben, míg hatodjára megtehette.
Kedves miniszterelnök uram, tudja, ki irányozta az ágyúkat, miután a kezei között meghalt Gábor Áron?
A felesége, Iustina, aki román volt.
Legalább akkora magyar hős volt, mint Gábor Áron, csak a nők sírját nem őrzik meg, miniszterelnök úr, gondolkodott már ezen?
Kedves miniszterelnök úr, tudja, hány őse volt magának?
Ismeri kettő haladványait?
Kedves miniszterelnök úr, amennyiben valóban feudalizmus lesz, megtenné, hogy nekem, Erdély, Podólia és Litvánia fejedelmének, Lodoméria és Halics vitatott nagyhercegének, Horvátország jogos és érdemes bánjának kinyalja a seggemet? 😛
Fajozunk, ja. Mondtam, hogy Izrael hitében élek, de annál jobban is kinyalhatná.
Maga nem tudja, mitől magyar az ember, bezzeg Iustina tudta.
Bár azt hiszem, s vegyünk róla példát: Iustina azt tudta, mitől ember az ember.