Bayeriáda Tusványoson

Posted by

 

Utóirat

Sejthető, miket fog mondani szombaton Orbán Viktor a „táborban” („összhangban a magyar–román alapszerződés és a stratégiai partnerség szellemével”), de azt máris tudjuk, mit mondott Orban  ( a Ludovic – a Lajos). Ímígyen szóla a volt mini, Lajos.
„Gulyás után a volt román miniszterelnök jött, aki hosszabban beszélt az orosz információs, vagyis leginkább dezinformációs háborúról. A román politikus is arról beszélt, hogy látni lehet az orosz álhíreket, hogy azok szervezetten jelennek meg, és az Európa-ellenes mozgalmak mindenféle támogatást megkapnak ezeken a médiumokon keresztül. A volt román miniszterelnök szerint az európai demokrácia egyeztetésekkel, megállapodásokkal működik, ami sokszor feszültségekkel jár, míg Oroszország kézi vezérlésű, a döntések egy ember kezében vannak. Benne van, hogy a jövőben nálunk is megváltoznak majd a demokrácia játékszabályai, és különösen azokban az országokban, ahol nagyon nagy az energetikai kitettség Oroszország felé. Magyarország és Románia is ilyen ország, de szerinte Németország sem áll túl jól ebből a szempontból. Viszont ezek után hozzátette, mégsem lehet engedni, mert ha most engedünk az orosz zsarolásnak akkor még rosszabb helyzetbe kerülünk.” (Mersi, Transtelex!)

Kifejezetten szórakoztató volt közben Orban mellett látni Gulyás Gergely arcát: annak a kormánynak és annak a Fidesznek a tagját, amely köré a felsorakoztatott médiája, a Bayer Zsold kollégái „úgy terjesztik a Kreml háborús propagandáját, mintha nem lenne holnap”.

Új Hét