Bábfigura a bábszínházban?

Posted by

Stumpf András
>Izgalmas napom lesz. Ha hiszitek, ha nem: meghívtak Tusványosra. Méghozzá: moderálni a kormánypárti-ellenzéki vitát. Én először nem is akartam elhinni: a kormánypárt az elmúlt években olyan következetesen hagyta figyelmen kívül a kérdéseinket, amelyeket a Válasz Online – tól küldtünk nekik a legkülönfélébb témákban, hogy nem volt magától értetődő a felkérésem. Az sem, hogy elfogadom.
Megfordult a fejemben, hogy nem kellene bábfigurának lennem a bábszínházban, ahol éppen azt játsszák: minden rendben a magyar médiaviszonyokkal. Előbb talán a mindennapokban kellene normális kérdés-válasz viszony kormány és sajtó között, aztán majd megyek Tusványosra is – gondoltam. Aztán ezt elvetettem.
Újságíró vagyok ugyanis, akinek az a dolga, hogy ott legyen, ahol a dolgok történnek. Most itt történnek. S ha végre lehetőségem van fideszes főembert kérdezni, akkor az a dolgom. Nem a távolmaradás. Szóval: itt vagyok. A vita magyar idő szerint fél háromkor lesz Kocsis Máté, Nacsa Lőrinc, Molnár Zsolt, Keresztes László Lóránt részvételével. A tapasztalataimat meg cikk formájában közreadom majd. Ja, és: Erdély még mindig gyönyörű.

Címkép: Stumpf – fej vagy írás