hvg bakik

Posted by

A hvg vitathatatlan remek minőségű publikáció. De rájuk férne egy Bedő Pista. Mert ez a Bedő Pista (az Olvass bele főszerkesztője, gazdája, lelke) szorgalmasan olvasgatja az Újnépszabadság írásait – és azonnal jelez, ha hibát tapasztal. Anno, jobb időkben, mikor még az ilyen szerkesztőket megfizették, „olvasó” szerkesztő volt a címük. Miért is kellene Bedő Pista a hvg-nek?
Két mai példa.
Egy: Tíz gépből lelőtték a tizenegyediket

„A repülőgépet az Ukrajna keleti részén, az oroszok által megszállt Alcsevszk városa felett lőtték le még vasárnap. Az RF-95890 lajstromjelű repülőgép egyike volt annak a 10, Szuhoj által gyártott modellnek, amit eddig leszállított a cég az orosz légierőnek…A mostanival együtt ez már a 11. Szu-34-es gép, amit az oroszok február óta elveszítettek Ukrajnában.”

Kettő: A Ferencváros edzője a Slovan Bratislavában cserél
A kezdőcsapatok
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Zachariassen, Esiti – Tokmac Nguen, Boli, A. Traoré. (Edző: Csercseszov)
SLOVAN: Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan, Kucka, Kankava, Pauschek, Weiss – Szaponjics. (Edző: Weiss)…A 69. percben megint cserélt Csercseszov: Ramírez váltotta Saponjicsot.