Geszti Péter és Hont András – két poéta szólt Katához

Posted by

Geszti Péter egy szomorú dalban mondta el a Facebookon, hogy meg kell szüntetnie a cégét a katát érintő törvénymódosítás miatt, és közben rezsiről is szót ejtett, írja a Blikk. Emlékeztettek: Novák Katalin hétfő este aláírta a katára vonatkozó törvénymódosítást, ami többek között a művészek és a kisvállalkozók életét is megváltoztatja. A zeneiparban dolgozó Geszti Péter a közösségi oldalán osztotta meg, hogy őt is érinti a módosítás és egy dalban búcsúzott el a cégétől, írják.

„Hé, Kata, itt hagytál a combos rezsivel, sok nekem ez így jószerével. Mert Rezsi csak hízik, a fejemre nő, s különben is, Rezsi nem jó nő. Sőt. Rezsi nem is nő, csak nő nő nő” – énekli Geszti Péter a videóban. „Van, hogy becsúszik valami. Vagy ki. Ezt a hirtelen jött kis rögtönzést fogjuk fel melankolikusnak álcázott szerelmi vallomásnak, amelyben KATA emlékének adózunk! Szó szerint. Ad hoc. Jobb híján. Hiszen most magam is megszüntetek KATA-s céget. Így jártam – több százezer társammal együtt” – írta a Facebookon, és egy szebb nyarat kívánt mindenkinek.

Nem sokkal később Hont András is bejelentette: Mivel nekem is meg kell szüntetnem egy katás céget, kénytelen vagyok Gesztihez hasonlóan én is megbüntetni a közönséget. Versben követte el ezt: 

Úgy döntött a csúti patás, nem lehetek többé katás. Nem lesz ebből katamarán, meghúzódom Kata farán.

Csökken így a kataklizma, amíg bírja Kata izma. Mér’ törölték el katát? Megőrizni alkatát!

Rendes ez a Kata lány, nem fűt sokat: katalán. De itt marad a talány, lesz-e adó átalány, s ezzel nem ver át a lány.

Pulzusomat matatom, állapotom katatón, gyere, bomba, a markomba, nem véd meg a katakomba.

Katarzis és katalógus, elmaradt a dialógus, katapult és kataszter, forrósodik a flaszter.

Csupasz seggel, letolt sliccel, nem bírom már több szóviccel. Nincsen tovább, nincs több strófa, beköszönt a katasztrófa.”