A kővel dobálás a listából kimaradt

Posted by

a.a.
>A Ferencváros a Slovan Bratislavával játszik szerdán az Üllői úton. A klub tartva a későbbi szankcióktól – zárt kapu, pontlevonás, nagy összegű pénzbüntetés) hosszú illemkódexet küldött a mérközésre igyekvő szurkolóknak.
Efféléket: A mérkőzésre csak a korábban a klub által engedélyezett, illetve felirat nélküli, piros-fehér-zöld (nemzeti színű) vagy zöld-fehér molinót/zászlót szabad bevinni. A behozott molinók semmilyen diszkriminatív, sértő, erőszakos, obszcén, kirekesztő, politikai, sporttal nem összefüggő tartalommal nem rendelkezhetnek, önkényuralmi jelképeket, illetve más népet, nemzetet, embercsoportot, szexuális kisebbséget hátrányosan megkülönböztető kifejezéseket nem tartalmazhatnak. A behozott molinók/zászlók nem rendelkezhetnek olyan vagy hasonló tartalommal, melyek FARE (Football Against Racism in Europe) szervezet és az UEFA által tiltott szimbólumnak minősülnek.

Kérjük, tartózkodjon minden trágár, kirekesztő, más népet, nemzetet, embercsoportot szexuális kisebbséget hátrányosan megkülönböztető, obszcén, diszkriminatív, sértő, vagy politikai megnyilvánulástól. Tisztelettel megkérjük minden kedves szurkolónkat, hogy kerüljenek minden olyan kézmozdulatot, amelyet az UEFA náci karlendítésnek vagy antiszemita jelképnek értelmezhet, és erre figyelmeztessék szurkolótársaikat is. A „szívtől az égig” karmozdulat egy kézzel egyáltalán nem végezhető! A néző semmilyen pirotechnikai eszközt, füstölőt, petárdát, hanggránátot stb. nem vihet be a stadionba. Azon nézők, akik szabályszegő magatartást tanúsítanak, súlyos anyagi és erkölcsi kárt okoznak a klubnak. Fegyelmi vétség esetén az UEFA által kiszabandó nagy összegű pénzbírságot, akár több mérkőzésre vonatkozó zárt kapus büntetést és a klub UEFA versenysorozatokból történő kizárását kockáztatják!

Nézőink vállalják, hogy saját személyazonosságukat igazoló okmányokkal lépnek be a rendezvényre, betartják a stadion pályarendszabály rendelkezéseit és vállalják, hogy az esemény során a rendezők biztonsági felvételeket készíthetnek róluk, és kártékony magatartás esetén ezek alapján felelősségre vonhatóvá, anyagi kártérítésre kötelezhetővé válnak. Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséget (úgy is, mint MLSZ-t) vagy a bírókat, játékvezetőket nemi identitásjeggyel, nemi hovatartozásra történő utalással sértő kifejezéseket is az UEFA szexuális kisebbségeket hátrányosan megkülönböztető, obszcén, diszkriminatív, sértő, vagy politikai megnyilvánulásként értelmezi és a klubot súlyos büntetéssel sújthatja. Az Európai Labdarúgó Szövetséget (úgy is, mint UEFA-t) szervezett bűnözői csoportként, bűnszervezetként megjelölő rigmust ugyancsak sértő, vagy politikai megnyilvánulásként értelmezi, és a klubot súlyos büntetéssel sújthatja.

A lista elég sokat kifejez a legagresszívabb szurkolói csoport magatartásáról.  De mit ér ez a gárda smmit se tanul, semmit se felejt.
A meccs hajnalán jött a rendőrségi közlemény: Elfogták a Slovan Bratislava buszát kővel megdobó férfit. Szerda hajnalra azonosították és hajnalban, a XII. kerületi lakásán fogták el Cs. Gábort. A 30 éves férfi kővel megdobta a Slovan Bratislava labdarúgócsapatának buszát kedden este a Népligetnél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közleményében azt írta: az eset során senki nem sérült meg, a busz üvegének külső felülete rongálódott meg. Cs. Gábor gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét, és azt mondta, hogy megbánta azt.     A Nemzeti Sport értesülése szerint a pozsonyi együttest szállító buszt kedden este, az edzés után három rendőrautó kísérte a szálláshely felé, amikor a Népligetnél, a trolibuszmegállónál kővel megdobták a járművet. A busz ablaka kétrétegű, az egyik masszív, golyóálló anyagból készült, így csak a külső réteg roncsolódott, a Slovan labdarúgói, edzői közül senki sem sérült meg.    

A Ferencváros és a Slovan Bratislava BL-selejtezős párharcának első felvonása szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában – a meccset az M4 Sport élőben közvetíti -, a visszavágót pedig egy hét múlva Pozsonyban rendezik. A továbbjutó már biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.

Címkép: A Slovan busz ablaka/Nemzeti Sport