Good bye EU, welcome HUXIT?

Posted by

mindannapraegymorgolódás blog

>A magyar országgyűlés nemsokkal ezelőtt megszavazta a magyar víziót az EU-val kapcsolatban, amelynek mentén a magyar kormány politizál majd, képviseli a “magyar érdejkeket”. Számomra számos pontja nem vízió, hanem rémálom. De én csak egy vagyok a sok közül…

Menjünk csak végig a pontokon, miért is?
1. Ha közvetlenül választott képviselők ülnek az EP-ben, akkor könnyen előfordulhat, mint most is, hogy a képviselő nem fideszes, következésképpen nem Orbán álláspontját védi, hanem számos esetben a magyar érdekekért szólal fel, ám ez egyes esetekben a Fidesz potentátjai érdekeivel szembe kerül.
2. Ez a Vétó – a fidesz hatalmas fegyvere jelenleg is. edig tudomásul kell venni: soha nem hoztak még olyan törvényt sehol, amely mindenkinek kedvezne. Ez így ebben a formában a káoszt erősítené.
3. Közös hadseregnek túrós a háta, vagy hogy is van ez… Nem értem, minek még egy katonai szövetség, de lehet még jó is a gondolat.
4. Közös intézmények jogkörének nyírbálása… OLAF, ügyészségek, miegyéb… Kicsit kilóg a gazdasági lóláb…
5. Szankciók: Ha orbánon múlna, akkor még fegyvereket is küldenénk…
6. A nagy szerb-magyar barátság jegyében minden bizonnyal, mint most az energiaválság helyzet ellenére még gázt is adunk el délre…
7. Bizonyosan nagyon fáj Orbánnak, hogy egyedül Magyarország nem részesült a felvett hitelből. Akkor dögöljön meg a másik tehene is, ne kapjon senki!

A pontokat, ha összességében nézzük, az világlik ki (nekem legalábbis), hogy Orbán szerint az EU-n kívül is van élet, és inkább kifelé kívánkozna, hogy őt aztán ne számoltassa el senki. Idehaza meg biztsan nem fogják, hiszen övé az ország, övé a hatalom. Szóval nekem ez amolyan HUXIT-ra való hangulatkeltés az övéi körében.

Nálam nem jött be – igaz, nem is a kormánypártra szavaztam.