Aki még mindig elhiszi a fideszes hazugságokat, az menthetetlen

Posted by

>A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke tüntetést hirdetett a kata-törvény ellen, amely szombaton 17 órakor kezdődött a Margit híd pesti hídfőjénél, erről a MKKP tüntetésén a színpadon tett bejelentést. Márki-Zay Péter szerint egy olyan időszakban történik mindez, amikor a kormány számára kényelmes ilyen kellemetlen intézkedéseket meghozni, mert az emberek nyaralnak, szabadságon vannak. A Fidesz kampányában azt hangoztatta, hogy egy olyan miniszterelnök lehet a legveszélyesebb, aki “hazudik reggel, éjjel meg este” – ezek az intézkedések azonban azt mutatták, hogy ez volt Orbán Viktor őszödi beszéde. Szerinte a Fidesz minden kampányállításáról kiderült, hogy hazugság.

Mint mondta, Orbán úgy kezdte pályáját, mint Lúdas Matyi, ma viszont “sokkal inkább emlékeztet Döbrögire”, aki azt nézi, kit húzathatna deresre, és aki főispánért kiált. Márki-Zay szerint Orbán a választások előtt azt ígérte, megvédi a kisembereket, de aki még mindig elhiszi a fideszes hazugságokat, az menthetetlen.

Márki-Zay azt is kijelentette: nekik kell cselekedni, mert amíg a kultúra, a hozzáállás nem változik, addig hazugságokkal lehet választást nyerni, a “döbrögik” fognak meggazdagodni az embereken. Szerinte ki kell állni a kisemberekért, és nem szabad eltűrni a hazudozást.

Mi kiállunk azokért is, akik a Fideszre szavaztak, azokért a katásokért is, akik most már talán bánják, hogy a Fideszre szavaztak áprilisban – fogalmazott.

Márki-Zay megköszönte a résztvevőknek, hogy eljöttek, az aktivistáknak a szervezést, és mindenkinek, akik viselik a kampánya alatt ismertté vált kék szalagot. A tüntetés után a tömeg elfoglalta a Margit hidat, majd együtt kezdtek el vonulni a Körúton az Oktogon felé.

Uj Hét