A szóvivő négy napja még a baloldalon gúnyolódott rezsiügyben, majd szembejött a valóság…

Posted by

 

„A baloldal úgy akar megkímélni a magas rezsiáraktól, hogy kevesebbet fűthetsz” – feliratozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a négy napja, azaz még múlt vasárnap a TikTok videómegosztóra feltett fideszes propagandafilmjét, amelyen a szóvivő nem beszél, csak egy háttérben szóló angol nyelvű dal szövegét eltátogja.

Mindezt Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő szúrta ki, és osztotta meg Facebook-oldalán, meghökkenve, hogy a szóban forgó propagandavideó milyen „gyorsan és rosszul öregedő tartalom”. A politikus szerint az eset mindennél jobban mutatja, „hogyan hazudott a propaganda a választások előtt és hogyan hazudott a legutolsó pillanatokig”.

Hadházy szerint a felelősök arról most hallgatnak, hogyan herdálták el azokat az ezermilliárdos EU-s támogatást, amit a lakosságnak lehetett volna adni szigetelésre, napelemekre, hőszivattyú rendszerekre. – Brüsszelezéssel, sorosozással, migránsozással, ukránozással sajnos nem lehet se fűteni, se világítani. Még annak sem, aki rájuk szavazott – fűzte hozzá.

Megjelent a Népszavában és az Új Hétben