Infláció ellen – áremeléssel!

Posted by

egyujvilag

>Előre megyünk nem hátra. Legalábbis a jelen állapotok szerint az árakban mindenképpen. A kormány éppen most rúgta seggbe az energiaárakat, meglódulnak majd előre rendesen, és sok-sok szolgáltatás, és termék – különösen intenzív technológiával termesztett zöldségek – ára ugorhat a közeljövőben!

Orbán Viktor - Megvédjük a rezsicsökkentést! // We will defend the utility  cost reduction programme! | Facebook
A KATA kivéreztetésével a kormány a gazdaságot fehérítené- szerintük, pedig egy nagy lószerszámot: egész egyszerűen több bevételt akar azzal, hogy más adónemekbe tereli az ott dolgozókat. De ha ők kell adózzanak, akkor nyilván a szolgáltatásaik árát is emel(het)ik majd. Hiszen a hirtelen rájuk kényszerített plusz terheket nem fogják benyelni, hanem áremeléssel továbbhárítják az árakban. Drágább lehet a nyelvtanulás, de az egészségügy is, de sorolhatnám még a többieket is, a fodrászokat, az ételkiszállítást… De valószínű az olyan mindennapi szolgáltatásokért, mint a csőszereés, vagy a szobafestés is többet kell majd kicsengetni, mintha a mostani árak nem lennének már megfizethetetlenül magasak.
Orbán Viktor - Megvédjük a rezsicsökkentést, mert nekünk a... | Facebook
A rezsidémon vidékre szabadításával pedig a kistermelők hagyhatják abba a munkát, vagy az egekig emelhetik az árakat. Hiszen egy intenzív technológiában ott az öntözés – biza a szivattyúk árammal működnek, még ha a vizet saját kútból nyerik is. Ha esetleg a megátalkodott falusi állatokat is tart, akkor halmozottan hátrányos lesz a helyzete, mert azoknak van amikor még villanyt is kell gyújtani, ne adj Isten, keltetőgépet üzemeltetni.

S még valami: az ingatlanárak újból nekilódulhatnak, hiszen számos vidéken élő nem tudja majd a megnövekedett rezsit kigazdálkodni – inkább beköltözne a városba, ahol van távfűtés, amit nem érint (most még) a szabadpiaci árra való áttérés.
Orbán Viktor: Megvédjük a rezsiárakat - Hír TV
És most ezt az egészet felesleges a háborúra fogni. Ha a forintot nem erodálta volna el becses kormányunk, ha nem 410 csengő forintot kellene kiadni egy nyomorúságos euróért, akkor az energia, a villany, a gáz, a benya ára is alacsonyabb lenne (mondjuk nem 780, hanem 650), és kisebb lenne a sokk, amit el kell viselni. Ami azonban a lényeg, hogy a Fidesz bebizonyította, éppen úgy hazudik, mint tette azt korábban. Mondjuk a választási kampány idején. Mert akkor még harciasan óvták a rezsicsökkentést Fletótól, most meg páros lábbal tapossák el. Akkor még verték a mellüket az alacsony adókkal, most meg majd fél milla vállalkozó adóját emelik meg.

Ezt is köszönjük kedves fideszre szavazók, és helyettetek én kérek elnézést 🙁

https://mindennapraegymorgas.blog.hu/