A nagymamák napja

Posted by
Lendvai Ildikó
>Nahát, mindjárt vége a napnak, és a közélet izgalmai közepette csak most figyeltem fel rá, hogy állítólag ma van a Nagymamák Világnapja! És most már túl késő van ahhoz, hogy mozgósítsam a családot haladéktalan megünneplésemre.
Kedves nagymama kollégák, szerintem állapodjunk meg abban, hogy a Nagymamák Napjára is 8 napig érvényes a köszöntés, mint a szülinapokra. Így holnap sem késő gyengéden figyelmeztetni hozzátartozóitokat a kötelességeikre.
És most juszt sem írok ide egyetlen, nagymamákat dicsőítő gyerekverset sem. Úgyis hallottátok már valamelyik óvodai ünnepségen. Enélkül is tudjátok, hogy kevés jobb dolog van a világon, mint nagymamának lenni. Én speciel egyet sem tudok.
Ebből is látszik, hogy az időskornak is megvannak a maga előnyei. Az egyik vitathatatlanul a nagymamaság. Mondok egy másikat. Nemrégiben bedagadt a fél arcom egy gyökérkezelés után. Ez ifjabb koromban kizárólag kellemetlenséget jelentett volna. Bezzeg most! Órákig gyönyörködtem kisimult, ránctalan, bár kissé pufók arcomban.
Komolyan fontolóra vettem, hogy nem kellene-e a másik oldalon is egy jó kis gyökérkezelést kikönyörögnöm.
Végül elálltam ettől. Nem kell halmozni az élvezeteket. Fenébe a gyökérkezeléssel, örömnek legyen elég a nagymamaság!