A csőcselék jobb hazát érdemelne

Posted by

Horváth Kálmán
>„Fegyelmezetlen, erkölcs nélküli, minden rosszra kapható emberek” vonulnak, a hídon, az utcán. “Csőcselék” – idézet az értelmező szótárból. Beszélgetnek, olykor kiabálnak, zászlót, hátizsákot cipelnek, az elébük kerülő kukákat, kikerülik. A járókerettel közlekedő hölgyet felsegítik a járdára, az eltévedt autóst útba igazítják, pedig segghülyék, azt hiszik, hogy Brüsszel közelebb van Felcsútnál. Ma még csak tömeg a tömeg, de holnap már hazaáruló, csőcselék, adócsaló, gyermekét elhanyagoló szülő, tagjai felelőtlenül grasszálnak az éjszakában, a kicsikre meg nem vigyáz senki. (Zárójel: a hatalom nem lehet mindenhol ott)
A csőcselék átlátható törvénykezést szeretne, himnuszt énekel, fizetésemelést követel a rendőröknek, és tagjai nem ülnek fel a provokációknak, sem egymással, sem a rendfenntartókkal nem verekednek. Fura ez a csőcselék, kommunistának, Soros ügynöknek fiatal, tagjai élni, demokráciát akarnak, és nem egy zsák krumplit.
Villognak a mobilok fényei, a tömeg felvételt készít a rendőrökről, a rendőrök felvételt készítenek a csőcselékről, egyszer talán parancsba kapják, hogy emlékeztessenek az őket leköpdöső, zubbonyukat rángató, az édesanyukat sértegetőkről, kell valami bizonyíték a béke ellenségeiről. Aztán minden befejeződik, a híd kiürül, a korábban hangos tér hallgatásba burkolódzik, aki akar, az egy kicsit szégyenkezik, a csőcselék ennél talán jobb hazát érdemelne…