Minek ide az ügyvéd elvtárs, amikor itt van az ügyész elvtárs….

Posted by
Hegedűs László
>Szégyenérzet.Látva tegnapi napi jogalkotási ámokfutás újabb tragédiáját, a Kata kivéreztetését, szégyellem magam. Az nem kétséges, hogy ez a parlament ezt a törvényt is megszavazza/ ha tévednék akkor nagyon bocsánatot fogok kérni/ , ezért elgondolkodtam, hogy mit is lehetne tenni.Rájöttem hogy semmit, és ezért szégyellem magam, mint magyar állampolgár és ügyvéd. Eljutottunk oda, hogy egy jogtalan törvény tervezettel szemben már semmit nem tudunk tenni.
A múlt héten egy fontos miniszter még azt mondja, hogy a jogalkotást meg kell előznie társadalmi konzultációnak, elfogadva az Unió ajánlását, ezzel szemben egy héten belül kb. fél millió ember érdekét sárba tiporva hoznak egy olyan jogszabályt, amit senkivel nem egyeztettek, főleg nem pl. a Magyar Ügyvédi Kamarával. Elnökünk ugyan tegnap levelet írt két miniszternek, ugyan nem hiszem, hogy bármit is elérhet ezzel, ugyanis a sürgősségi eljárásban talán már ma döntenek.
Szégyellem magam, , hogy nem tudok semmit tenni, így csak a szavamat tudom felemelni, Kérem, tessék ezt az új tervezetet visszavonni és csak széles társadalmi konzultáció után előterjeszteni! Nem lehet ilyen helyzetbe hozni az állampolgárokat , hogy egy nap alatt megváltoztatják az adózási szabályokat , ugyanis ez már a joggal való visszaélésnek minősül. Lehet megváltoztatni az adózási rendszert, de megfelelő időt kell adni arra, hogy erre a változásra az állampolgár- mégha ügyvéd is- fel tudjon készülni! A háború és gazdasági válság által a frusztrált idegrendszerű egyén eszébe ezért az jut , hogy így szólt a bíró, minek ide az ügyvéd elvtárs, amikor itt van az ügyész elvtárs….

Kérem a felelős képviselőket, hogy ezt a hebrencs törvényjavaslatot ne fogadják el, hogy ne kelljen szégyenkeznem a jogalkotás miatt!

Címkép: Pápai Gábor rajza/Népszava