Posted by
Andrea Obert
>Egy Airbus 380-as repülőgép úton van az Atlanti-óceánon át. Következetesen 800 km/h sebességgel repül 30 000 láb magasságban, amikor hirtelen megjelenik egy Eurofighter Tempo Mach 2-vel.
A vadászgép pilótája lelassít, elrepül az Airbus mellett, és rádión üdvözli az utasszállító pilótáját: „Airbus, unalmas repülés, ugye? Most pedig nézz ide!”
A hátára fordítja a repülőgépét, felgyorsít, áttöri a hanghatárt, gyorsan szédítő magasságba emelkedik, majd lélegzetelállító zuhanásban szinte a tengerszintig süllyed. Visszafordul az Airbus mellé, és megkérdezi: „Na, milyen volt?”.
Az Airbus pilótája válaszol: „Nagyon lenyűgöző, de ezt figyeld!”
A sugárhajtású repülőgép pilótája figyeli az Airbust, de nem történik semmi. Továbbra is egyenesen repül, ugyanolyan sebességgel. Negyedóra múlva az Airbus pilótája rádión megkérdezi: „Na, milyen volt?
Zavarodottan kérdezi a sugárhajtású pilóta: „Mit csináltál?”.
Az AirBus pilótája nevet, és azt mondja: „Felálltam, kinyújtóztattam a lábam, kisétáltam a repülőgép hátsó részébe, hogy használjam a mosdót, majd vettem egy csésze kávét és egy csokis süteményt.
A történet tanulsága a következő: Amikor fiatal vagy, a sebesség és az adrenalin nagyszerűnek tűnik. De ahogy öregszel és bölcsebb leszel, megtanulod, hogy a kényelem és a nyugalom sokkal fontosabb.
Ezt hívják S.O.S.-nek (Slower, Older and Smarter): Lassabban, Idősebben és Okosabban.
Minden barátomnak ajánlom, akik hozzám hasonlóan, idősebbként mostanra rájöttünk, hogy ideje lassítani és élvezni a hátralévő „utazást”.