Az ország gazdaságát biztos kézzel irányítja egy kiöregedett, negyedosztályú futballista

Posted by
Szűcs Gábor Róbert
Emlékszem, mekkora megkönnyebbülés volt (és ha jól emlékszem, még a piacok is kedvezően reagáltak), mikor a meglehetősen szerény képességű Rabár Ferencet Kupa Mihály váltotta az Antall-kormányban. Mert hogy végre egy szakember.
És nem akarok itt neveket felsorolni, illetve dehogynem, de félek, hogy valaki kimarad, hát szóval volt(ak) olyan kormányfő(k), akik kitűnő és neves gazdasági szakemberekkel vették körül magukat (pénzügy- és gazdasági miniszterek, . MNB elnökök –tudom: a jegybank független de akkor is – : Békesi László, Bartha Ferenc –privatizációs miniszter is volt- , Bokros Lajos, Bajnai Gordon, -kilenc pontos „csomagját” magam is tanítottan külföldi hallgatóknak- László Csaba, Oszkó Péter, Medgyessy Péter -volt ő pénzügyminiszter is- de Chikán Attila, Bod Péter Ákos, és röhögjetek: Matolcsy is, míg el nem hülyült, most kezd talán magához térni, Varga Misike pedig laposodik, mint a lufi, amiből kiengedik a levegőt és beállt alkutyának (underdog).
És hát volt olyan külügyminiszterünk, mint Balázs Péter, akihez képest ez mostani egy Himmler-frizurás gyalogkakukk.
Hiába van vagy négy miniszter az új kormányban, aki hellyel-közzel gazdasággal foglalkozik. Nagy Márton már bizonyította a (szakmai?) becsület és karrier közül melyik választja, Navracsis nem közgazdász, a többi meg nevenincs. Palkovics inkább röhej, mint miniszter, ja, meg szórejtvény.
Az ország gazdaságát biztos kézzel irányítja egy kiöregedett, negyedosztályú futballista.

Címkép: Halász Géza: A forint vádol