Néhány tucat csík erejéig a sebességet csökkenteni muszáj

Posted by

Új Péter heti hírlevelének részlete

 Életkép a 2022 nyarán: izmos SUV húz be a benzinkúthoz, matt fényezés (oximoron!), ahogy köll, mögötte négykerekű tréleren legalább 23 lábas (hét méter hosszú) Bayliner hajó, az ember megtankolja, mármint a hajót, aztán lobogtatja a magyar hajólevelet (a motorcsónak forgalmiját), hogy neki jár a 480 forintos, árstoppolt benzin. Nem hülye ő, nyilván, illetve nem lopja a pénzt – vagy ha lopja is, sok álmatlan éjszaka árán, vérrel-verítékkel lopja –, hogy literenként 780 forintért jaszkarizzon a Dunán (vagy az Adrián, ha elhúzza addig). Ilyen hajómotor, kétszáz lóerős, lökettérfogat négyezer köbcenti (négy liter) körül, ekkora hajótesttel (majdnem két tonna) megeszik óránként ötven litert simán, és akkor még nem is nyélgázon történő folyamatos csapatás tényállása kerül elméleti beárazásra legitt. (Meg hát azért, akinek egy kis esze van, tudhatja, hogy nyélgázon csapatás esetén komoly nehézségekbe ütközik az orrkiülőben történő kokainozás, tehát időnként, legalább néhány tucat csík erejéig a sebességet csökkenteni muszáj.)
Nem akarnám túltanmesésíteni ezt a kicsike kis pimf semmisét, de az én fejemben megjelenít sokmindent kvázi-kollektív, nemzeti jellegű mindsetünkből, megmagyarázva rögtön, miért lehet évtizede nyerő politikai termék a rezsicsökkentés.
A rezsicsökkentés gazdasági logikája Drábik János közgazdasági alapműveinek szellemi munícióját veti be a lehető leggyakorlatibb szinten, a politikaitermék-fejlesztés  területén. Eszerint valaminek az ára (illetve maga a pénz)  csupán obskúrus közel-keleti (nyugati) összeesküvések,  talmudista machinációk eredménye, különösen gonosz szektapáholyilluminátusok perverz kreációja, egyetlen célja a jószándékú emberek tönkretétele. Ha lelkünket megtisztítjuk a gonosz levantei fekete mágiától (lásd még: Kövér László), elérhetjük a megfelelően alacsony árakat, jelentős lépést téve az üdvösség felé.

Az ár tehát, mint minden, fejben dől el.
Egy konkrét fejben, persze, dehát az is eléggé világos, hogy egy fej éppen elég egy ilyen kis országba.
Ezzel a világos, érthető, és minden magyar számára megközelíthető közgazdasági gondolatrendszerrel szemben áll persze a másik, velejéig neoliberális, sátánista, talmudista, mainstream nyugati kapitalista szellemi dágvány, miszerint az ár mégiscsak bonyolult gazdasági folyamatok alakította jelzőrendszer volna, a drága benzin például azt jelentené, hogy nem kéne belőle annyit fogyasztani. Se Baylinerbe, se másba, úgy egyáltalán.
Persze az ötlet fölvetése is az életlen bicskával történő népnyúzás minősített esete volna a velejéig független kormánysajtó értő és azonnali interpretációjában, hiszen pártunk és kormányunk (eképpen: össznépünk) világra szóló vívmánya, hogy míg egész Európa totális energiaválásgtól paráz, minálunk sorban állnak a még működő benzinkutaknál az olcsó 95-ösért, és csaoatja mindenki, ahogya  csövön kifér. A helyzet egyértemű (paradigmán belül maradva): mindenképpen a lehető legjobbabban megfelel a nemzeti érdeknek, ha továbbra is szorosan tapadunk jótevőnk, Vlagyimir Putyin genitáliáira, amelyek biztosítani hivatottak a rezsidémon hartékony távoltartását. Ha háborús bűnök árán, akkor háborús bűnök árán, hiszen csak a vesztesek a moralizálnak, és, mint láttuk, az ár, tehát a háborús bűnöké is, fejben dől el.