Gina Lollobrigida 95 éves lett

Posted by
Femina

>Az olasz díva 1927. július 4-én jött a világra, így idén lett 95 esztendős.
Gina Lollobrigida az ’50-es és ’60-as évek egyik legnépszerűbb olasz filmcsillaga volt, olyan filmek tették legendává, mint a Salamon és Sába királynője, A párizsi Notre-Dame, a Kenyér, szerelem, fantázia, a Mr. Szeptember vagy a Jó estét, Mrs. Campbell. 1961-ben a Golden Globe-díj-átadón neki adták át a Henrietta-díjat, az elismeréssel akkoriban a filmvilág kedvencét jutalmazták. A ’70-es évek elején jelentette be visszavonulását, hogy a fotózásnak szentelje életét, azonban a ’80-as és ’90-es években is vállalt el szerepeket, de messze nem annyit, mint karrierje csúcsán. Utoljára 2011-ben jött ki filmje, a Box Office 3D: Il film dei filmben önmagát alakította.

1949-ben megismerkedett Milko Škofič szlovén orvossal, akihez még abban az évben feleségül ment, egy fiuk született 1957-ben, Milko Jr. Az olasz filmesek egyre nagyobb figyelmet szenteltek neki, az ’50-es és a ’60-as évek időszaka végig munkával telt. Ő lett a korszak egyik népszerű szexszimbóluma.

A ’70-es években azért vonult vissza, hogy fotós riporterként érvényesüljön, olyan nagy embereket örökített meg, mint Salvador Dalí, Audrey Hepburn vagy Ella Fitzgerald. Még Fiedel Castróval is készített riportot. 1971-ben elvált a férjétől.1972-ben járt először Magyarországon, ekkor a Magyar Televízió szilveszteri műsorában is fellépett. 2006 decemberében majdnem férjhez ment újra, egy 34 évvel fiatalabb férfi volt a választottja, Javier Rigau, azonban a túl sok kritika és a nagy médiavisszhang miatt a vőlegény lefújta az esküvőt. Exe később komoly fejfájást okozott neki: a színésznő 2010-ben feljelentette volt vőlegényét, aki szerinte csalárd módon, az ő beleegyezése nélkül, a távollétében kötött vele házasságot Barcelonában, hogy rátegye a kezét a vagyonára. Az önjelölt férj viszont váltig állította, hogy a házasságuk érvényes, és a színésznő által adott meghatalmazás alapján jött létre. Az elmúlt években az olasz sajtóban főleg a fia miatt szerepel: Milko szerint édesanyja beszámíthatatlan, ezért évek óta azért harcol, hogy Lollobrigida gondnokság alá kerüljön. Nem tetszik neki anyja életmódja, szerinte pazarolja a család pénzét. Lollobrigidának fáj a gyermeke támadása, nem érti, miért nem engedi őt, hogy békében élhessen úgy, ahogy szeretne. Manapság már szóba sem állnak egymással, az ügyvédeiken keresztül kommunikálnak.