A gambiai dalasi is erősödött a forinttal szemben

Posted by

Gambiai Dalasi/HUF: ez 5,94-ről 7,35-re erősödött egy Gambiai Dalasi

Kenyai Shilling/HUF: ez, 2,52-ről 3,37-re erősödött.

De akkor nézzük meg Kenya de déli szomszédját, Tanzániát. Mely Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén, és egy főre jutó GDP-je 738 USD volt. Ezzel szemben Magyarországon a GDP 15 899,15 USD volt.

Tanzániai Shilling/HUF : 0,12-ről 0,17- re erősödött, így vertek rá a forintra 5 év alatt több mint 40%-ot.

Nézzünk meg például egy ázsiai országot, és legyen az Vietnám, mely egy délkelet-ázsiai szocialista berendezkedésű ország az Indokínai-félsziget keleti részén.

VND/HUF 0,012-ről 0,017-re erősödött az elmúlt öt évben a magyar valutával szemben, még az igazán szegény Nepál pénze is durván elhúzott, ugyanis Nepáli Rúpia/HUF 2,56-ról 5-re erősítette, mely 23%-os felértékelődés a forinttal szemben.

Így arra a szomorú következtetésre kell jutni, hogy a megnézett Gambia, Kenya, Tanzánia, Madagaszkár, Vietnám vagy esetleg Nepál szemszögéből nézve, bármelyikük pénzével jobban jártunk volna, mint azzal, ha forintot tartunk öt évig. Tehát a magyar valuta nem csak a kemény valutákkal szemben, hanem szinte a világ legszegényebb régióinak pénzeivel szemben is leértékelődött.A háború kirobbanása óta környezetünkben sehol nem romlik olyan gyorsan a pénz értéke, mint nálunk. Ez a következménye az évek óta tartó hazudozásnak és az oroszok feltétel nélküli kiszolgálásának! – értékelte pár hete Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.