Polgár Judit úgy megverte Magnus Carlsent, mint a lovat. Most, Madridban!

Posted by

Polgár hivatalos Facebook oldalán tudatta, hogy a Retiro parkban futott össze Carlsennel, aki a klubtagokkal sakkozott, és ha már ott volt, ők is váltottak egy snellpartit, amit a világossal játszó Polgár meg is nyert. Íme, Judit Facebook-bejegyzése : Madrid zseniális!😊 Megérkeztem, és azonnal egy varázslatos esemény közepébe csöppentem! A Retiro parkban található sakk klubnak van egy bájos épülete, rengeteg szabadtéri sakkasztallal körülvéve, ahol akár hajnali 2-ig is lehet sakkozni!🤗 És ki játszott ott a helyiekkel, amikor megérkeztem?
📣A világbajnok Magnus Carlsen! Lenyűgöző volt, szuper klassz!
Lehetett volna ennél több is? Igen! Magnusszal játszottunk egy schnell partit (3-3 perc), és nyertem!😊 Micsoda nap!❤️#ChessConnectsUs #MagnusCarlsen #ChesswithMagnus #Madrid #RetiroPark #RetiroParkChessClub Fotó: Geert van der Velde/Chessable – köszi, Geert🙂A youtube-on elérhető hét perces magyarázatban azt láthatjuk, hogy úgy késztette megadásra a jelenkor legjobb sakkozóját Polgár, hogy a vezérét lenyerte. Carlsen pedig 19 lépés után nem látta értelmét a folytatásnak.

Polgár összesen már tizenegy férfi világbajnokot vert meg klasszikus vagy snell partikban. Carlsennel 2006 és 2014 között egyébként 17 partit váltott, és 2012-ben Mexikóban is legyőzte már, akkor ráadásul sötéttel játszott, és ötven lépés után dőlt el a parti. A torna amúgy vasárnap folytatódik, hétfőn fejeződik be, a magyar résztvevő, Rapport Richárd az eddigi tizenkét fordulóban egyszer nyert, kétszer vereséget szenvedett (valójában háromszor vesztett – a szerk. megj.) a döntetlenek mellett, az orosz Jan Nyepomnyascsij vezet, és várhatóan ő lesz Carlsen kihívója, ahogy tavaly is.

A szerkesztő megjegyzése

És akkor íme, a remek hangulatú játék, a lehető legmagasabb színvonalon. Polgár Judit karrierje a sakktörténelem grandiózus, ikonikus sztorija. Nem csoda, hogy sokan tartják minden idők egyik legbriliánsabb sakkozójának, kombinációi egy sorban vannak Carlsen, Tal, Kaszparov, Fischer kombinációival. Hogy Carlsent idézzük: “Oh, my God!”

Új Hét