Egyetlen mondat menthetné meg Böjte Csaba hitelességét!

Posted by

 

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

Figyelem a napokban Böjte Csaba kommunikációját. A tét számára hatalmas. Ez a mostani ügy és a háttérben még felsejlő egyéb visszásságok pillanatok alatt lerombolhatják mindazt, amit egészen biztos vagyok benne sokáig a legtisztább szívvel épített. Ledönthetik őt arról az erkölcsi piedesztálról, ahova emelkedett. Ezért nem mindegy, hogy most mit és hogyan mond, miről hallgat.

Eddig sajnos az a benyomásom, hogy Böjte Csaba rengeteg hibát követ el:

– A fiókáit védő gólyamama fotója bájos ugyan, de mégis infantilis terelésnek tűnik egy olyan kontextusban, amikor egy ilyen borzalmas ügy került végre napvilágra.

– Látszólag ügyes érvelés azt mondani; “Ha csak egy kicsit is sárosak lettünk volna, a román hatóságok nekünk is adtak volna pár évet”. Hiszen ezzel jól rá lehet játszani a magyarok romángyűlöletére. Persze ettől még sokaknak eszébe fog jutni, hogy a román rendőrség és hatóságok még a magyarnál is korruptabbak. Azaz mindenkit le lehet fizetni.

– Meglehetősen óvatlan dolog az is, amikor arról beszél, hogy egészen biztos benne, hogy “elszigetelt esetről van szó”. Ugyanis az ilyen esetek, amikor tíz évig háborítatlanul lehetett művelni ennyire súlyos nemi- és fizikai erőszak bűncselekményeket, olyan rendszerszintű problémákra utalnak a háttérben, ami szinte garantálja, hogy hamarosan újabb elkövető lepleződik majd le. Ez szinte törvényszerű. És ha ez így lesz, akkor Böjte Csaba teljesen elveszíti majd a most morzsánként szétporladó hitelességét.

– És ezen nem segít az sem, amikor a kormánypolitikusok és megmondóemberek pusztán politikai lejáratásnak titulálják a tizenöt gyermek ellen elkövetett legbecstelenebb bűnök napvilágra kerülését. Ez hosszútávon pusztítóan fog visszaütni.

Mit tehetne Böjte Csaba?

Egyetlen egy lépés segítene neki most a sakktáblán, mielőtt leütik a királynőjét. És lelki emberként, spirituális tanítóként csak ez a hosszú mondat mentené meg a hitelét:

“Rettenetesen sajnálom és szégyellem, hogy ilyen bűncselekmény-sorozatnak vált színhelyévé az a gyermekvédelmi hálózat, amit évekig annyi odaadással építettem, rengeteg segítőmmel együtt. Felfogtam a bűnök súlyát, ezért mindent megteszek annak érdekében, hogy ilyesmi soha ne ismétlődhessen meg az intézményeim falai között. Ezért független, azaz nem román, nem magyar, hanem például német vagy angol szakértőkből álló vizsgálóbizottságot vonok be a problémák teljes feltérképezésére. A bizottság független lesz abban a tekintetben is, hogy nem egyházi bizottság lesz és nem is állhat politikai nyomás alatt. Számukra teljes transzparenciát biztosítok. És a vizsgálat eredményeként megszülető változtatási javaslataikat mind megfogadom és végrehajtom. Hiszen enélkül a házaimban élő gyermekek élete ezután rettegés lesz. És én ezt nem akarom. Azt szeretném, hogy újra bízni tudjanak abban, hogy biztonságos helyen élnek.”

Vajon el fog hangzani ez valaha?

A szerző Facebook-bejegyzése 2022. július 3-án.

Hozzászólások

Krisztina Serfőző
Kiváló javaslat, de a legjobb az lett volna, ha magától jut eszébe. De sohasem késő… főleg az áldozatok miatt.

Csaba Zágonyi
A Fidesz bábjaként nem fog elhangzani Böjte Csaba szájából.

Lombos Antal
Már nem szabad ember, a fidesz parancsát fogja követni.

Erzsébet Malácsik
Kedves Rita! Közhely, de a remény hal meg utoljára! Lehet, valamikor, egyszer tényleg a jószándék vezette az atyát! De, ha csak a fele, negyede igaz mindannak a szörnyűségnek, amit az esetek kapcsán napvilágra kerültek nem nézhetne őszinte szívvel az emberek szemébe! Nagyon sajnálom, az a véleményem, hogy túl sok pénz forgott ott eddig, ami megmérgezte az őszinte szeretetet, azt az eredeti segítő szándékot, hogy ezeknek a gyerekeknek boldog gyerekkort biztosítson!

Dérné Vass Olga
Azok a gyerekek akik tíz éven át ezt elviselték, miattuk le kell mondania, mert ő is csukott szemmel járt, tehát bűnös!

Ferenc Frank
Minimum az lenne, hogy lemond és visszavonul egy parókiára azzal, hogy kizárólag a helyi élettel foglalkozhat.

Kiss-Tóth Vali
NEM. Mindketten tudjuk Rita, hogy nem fog elhangzani. Azt is tudjuk hogy miért nem. Így kénytelenek vagyunk kivárni a dolgok végét, de sajnos azt gondolom, hogy az nem lesz szép.

Greilichné Vámi Éva
Nem. Beállt mögé máris mindenki, ha bármit beismerne elindulna a domino. Szemforgató, hamis papok… Koppány dala…

Hajnal Seres
Ha a fideszesek a haverjai, akkor ilyet nem fog mondani!

Zsuzsanna Szabó
Ha tudott róla, mi folyik, akkor bűnös. Ha nem, akkor milyen vezető? Alkalmatlan, de akkor is felelősséggel tartozik a beosztottjai dolgaiért.

Bence Erika
Böjte Csabának – vállalva a felelősséget (akár akaratlagos volt, akár nem) -végérvényesen vissza kell vonulnia. Már rég le kellett volna mondania minden funkciójáról. Akár van felelőssége, akár nincs. Mert nem lehet többé vezető egy olyan intézményrendszerben, ahol ez megtörténhetett.

Tünde Némethné Ács
Számomra már akkor hiteltelenné vált, mikor beált NER lovagnak . Vagy Istent szolgálja Vagy a Fideszt, a kettő együtt nem megy!

Emi Sz
A tekintete nem megbánást és alázatot tükröz… félelmet a büntetéstől… még ha büntetése “csak” a kialakított imázsának elvesztése lesz is… Tíz évig nem vette észre… már önmagában ez is elég bűn.. A gólyamama meg a fiai kép azoknak szól, akik hisznek még a mesékben, hiszékenyek és befolyásolhatóak… Nem lesznek független szakértői vizsgálatok, nehogy kiderüljön más is… elvégre “minden csoda három napig tart…”

Szalay Katalin
“A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik.” (Albert Einstein)

Ildikó Surján
Engem az dühít a legjobban, hogy magyar közpénzből fenntartott árvaházakban kínozták a gyerekeket. Ezért nem szabadna hagynunk, hogy herdálják a pénzünket.

Kovács Balázs Marcell
Böjte Csaba annak a fideszes képviselőjelöltnek kampányolt, aki nem vallott be másfél milliárd forintnyi támogatást a vagyonnyilatkozatában

Sándor Bátyánkra, Farkas Sándorra adják a szavazatukat, hisz ő bizonyított és lehet rá számítani.

Horváth László
“VIII. parancsolat. Ne hazudj és mások becsületében kárt ne tégy.” Kérdés az, hogy Istenre hallgat, vagy magát fogja védeni. Ez Böjte atya nagy dilemmája.

János Bet
Az írás remek, de..!!! Elnézést, nem tudom elhinni hogy ilyen súlyos bűncselekmények észrevétlenül mehetnek évtizedekig!!!

Zsob Eylsel Nagyot csalódtam benne!!! Mint vezető felelős ezekért a dolgokért!!! Ami a legrosszabb: eladta magát ő is a fidesznek!!! Viktor nyaló lett!! Ez meglátszik a miséin is.

Gyula Bugovics
Kíváncsi vagyok, hogy a magyar vezetés mikor nyilatkozik.

Edina Szabó
Kedves Rita! Azt hiszem Te sem gondolod, h valaha ilyesmit Böjte Csaba kiejt a száján. Ahhoz lelkiismeretfurdalásának kellene lennie, amihez lelkiismeret kellene – az pedig az elmúlt évek munkásságából látszik, hogy ha valaha volt is neki, mára a pénz és a hatalom elmosta. Emberi gyengeségnek is mondhatnánk, de aki a rábizottakat ilyen mértékben veszi semmibe, aki egy ilyen feladatot ennyire a pénz oldaláról közelít meg, az nem gyarló, hanem gonosz, romlott. Az ilyenekben pedig nincs meg a bűnbánatra a minimális késztetés sem – szerintem.

Új Hét