Solymár és a szép zöld gyep

Posted by

Batka Zoltán
>Menczer Tamás államtitkár is ugyanazt az inget viseli a bajban, amit Orbán is szokott. És ugyanúgy fontoskodik zsebre vágott kézzel. Ez ilyen licensz lehet, veszélyhelyzet+kockás ing+operatív törzs állítgatás. Amúgy a történet elég egyszerűnek tűnik.
Az utóbbi x évben jelentősen nőtt Solymár lakossága, újgazdagék kiköltöztek, terjeszkedtek fel a hegyekbe, nyakra-főre vontak be újabb és újabb hegyi részeket belterületté ám úgy, hogy az önkormi, a szolgáltató nem gondolt a jövőre, nem fejlesztették a vízhálózatot, így annak relatíve kicsi lett az áteresztőképessége, ráadásul közben jött a rezsicsöki, így a szolgáltató ha akart volna, sem tudott invesztálni a hálózat kibővítésébe.
Ám még így is lehetne víz, azonban az alacsonyabban fekvő házak tulajdonosai az utóbbi napokban rákapcsoltak az automatikus locsolókra. Hiszen ők kifizetik a vízdíjat, csak szép, selymes legyen a pázsit a kertjükben. Szó szerint ellocsolgatták a vizet a hegyen élők elől, akik momentán sem inni, sem wc-t lehúzni nem tudnak. Az önkormányzat közleményben kért önmérsékletet a lakóktól, hogy gondoljanak a többiekre is és ne pancsolják el az összes vizet, ne mossák az autót ivóvízzel, amíg a településen háromezren szomjaznak.
Eredmény? Másnap pontosan ugyanolyan nagy volt a vízfogyasztás 🙂 Senki sem fogta vissza magát. Ennyit a solymári nemzeti érzületről, meg a honfi szolidaritásról.