“Segítünk hazahozni az európai pénzeket”

Posted by
Ráadásul annak sincs nyoma, hogy az ellenzéki gesztust a kormány a legcsekélyebb mértékben is értékelné. Sőt, éppen most készülnek jelentősen csökkenteni az ellenzéki frakciók támogatását, az önkormányzati és az EP választások összevonása is az ellenzék helyzetét nehezíti, a vármegyék és főispánok fedezékében egy újabb támadás készülődik az önkormányzatiság ellen stb.stb. Nem úgy tűnik, hogy ez az elenzéki felajánlkozás bármilyen szempontból kifizetődő lenne.
Ha valóban segíteni szeretnének az európai támogatások hazahozatalában, akkor azt nem Brüsszelben és nem a kormányt támogatva kellene tenniük, hanem itthon, a kormány újabb antidemokratikus törekvéseivel szemben.
Magyarországnak valóban nagy szüksége van az európai támogatásokra, de még annál is sokkal nagyobb szüksége van a demokráciára, jogállamiságra, tiszta, félelementes és korrupciómentes közéletre. Ha ebben előrelépünk, akkor a pénzekhez is könnyebben hozzájutunk, ha ebben nincs előrelépés, akkor ezek a pénzek is csak a romlást szolgálják és nem az ország felemelkedését.
%d bloggers like this: