Az ATV, a csendőrség és egyebek

Posted by

Szűcs Gábor Róbert

>Hát azért ez kétségkívül Gerő András-show volt. Azt sejtettem, hogy lesz némi vita, Gerő nagyon fura, öntörvényű ember, időnként megdöbbentő gondolatokkal.
Az (is) a baj az ATV-vel, hogy mindig vagy többnyire pártszerű embereket hív meg akik bölcsen bólogatnak egymásnak, vagy “egy picit azért vitatkoznék” mondattal udvariaskodnak vita helyett.
De ez most minden várakozást felülmúlt.
Persze, sok mindennel nem értek egyet, sőt, kifejezetten ellentétes a véleményem azok közül, amiket mondott, de az ilyen emberrel érdemes vitatkozni. És persze rohadtul nehéz. Mert érvel, mert logikusan érvel (igen: a Fidesz azért is fog belebukni, mint amiért a szocializmus megbukott: igen, a piacot mellőző Krőzus-gazdaság miatt-egyszer elfogy a pénz, illetve már el is fogyott és nem fog kapni újat).
De ha már vita. Gerő szerint zsellérek nem lesznek. Persze, hogy nem. Mert már most is vannak, Közmunkásoknak hívják őket.
Csendőrség. Ebben egyet is értek, meg nem is. Abban igen, hogy a magyar csendőrség magyarok százezreinek halálba kísérésével felszámolta önmagát. A legaljasabb cselekedetet követte el, amit állami fegyveres testület elkövethet. Másrészt: már most is van olyan , az állam által alapított történeti intézet (Magyarország Kormánya a 373/2013 (X.25.) számú Kormányrendelettel döntött a VERITAS Történetkutató Intézet létrehozásáról), ahol az igazgató íróasztalán csendőr mellszobor van. És bár ebből nem következik, de bizony egyáltalán nem zárható ki, hogy a kormány, példul azzal az érveléssel, hogy a helyi viszonyokat jól ismerő fegyveres testületra van szükség, és pl. Ausztriában vagy Franciaországban is van csendőrség,-visszaállítja ezt az intézményt.
És ezt ugyanúgy javasolhatja ugyanaz a Kocsis Máté, aki a mostanit javasolta, hiszen Csurka István hűséges híve volt, és “eszméit” tekintve miért ne lenne az ma is.
Csendőrség valószínűbb, mint bármilyen botozás. Ők majd teszik dolgukat. Amit kell.