Történelmy esztrádműsor

Posted by
Batka Zoltán
>Nagy divat lett a politikai áldozathibáztatás, ami általában az ellenzék csépelését jelenti, elvégre a magyar értelmiség sajátja, hogy fölényes politikai tudással (is) rendelkezik, mindenki pontosan tudta, hogy hogyan kellett volna az ellenzéknek tök üres tankkal hasítani a sodrással szemben, csak éppen nem ért rá, hogy megmutassa. Jelen esetben elég sok olyan okosságot látok, hogy úgymond a buta ellenzék megint jól beveszi ezt az ispánság-gumicsontot, közben meg lám, a ravasz Fidesz jól megmókolja a vagyonnyilatkozati rendszert, meg eltereli a figyelmet a dübörgő inflációról. Nos a helyzet az, hogy a vagyonnyilatkozati rendszer megváltoztatása kb. totálisan nem érdekel idehaza senkit sem, eddig is mindenki pontosan tudta, hogy a politikusaik lopnak mint a szarka, a vagyonnyilatkozati rendszer pedig egy vicc volt enélkül is. Magamat ismétlem: amíg idehaza olcsó a kaja, van meló, közmunka, addig elsősorban a vidék szemszögéből a kormánypolitikus annyit lop a közösből, amennyit csak akar.
A dolog másik fele, hogy ha a Mari néni meglátja, hogy szárnyra kap a szalámi ára, akkor nincs az a rafkós gumicsont, amivel a figyelmét el lehet terelni, Rogánék elkeresztelhetnek egy kisbolygót is Horthyról, Mari néni akkor is vörös fejjel fog hazamenni és vért kíván.
A valós helyzet az, hogy a vidéki középosztálynak, azaz a fideszeseknek tényleg bejön ez a vármegyerendszer-hülyeség, meg ez a nemzeti cosplay-parádé és tényleg elhiszik azt, hogy Magyarország van akkora tényező, hogy itthonról beleugathatnak az EU működésébe.

Orbánék láthatóan arra játszanak, hogy az elkövetkező zűrös időszak eseményeit valahogy úgy keretezzék a fejükben, hogy van az egyik halmaz, ŐK, a gonosz külvilág, ide tartozik a liberalizmus, nemzetietlenség, EU, infláció, meg az extraprofitos nyerészkedés és van a másik halmaz, MI, a Törthénelmy Magyarország, ispánságok, rezsicsökkentés, árplafon, Horthy-light, Kádár-nosztalgia esztrádműsor. Lehet röhögni a vitéz báró Ebergényi Manót játszó, pukkedliző hülye fideszeseken, de a helyzet az, hogy eddig elég jól bemérték a vidék, illetve saját táboruk szája ízét és egyáltalán nem vagyok abban olyan biztos, hogy most is olyan nagyon másképpen lenne.

Címkép: Halász Géza