Fotók hadifogság előtt

Posted by

Natalja Ljubcsenkova
euronews
“Ennyi volt. Hálás vagyok az Azovstalnak a menedékért –  halálom és életem helyének” – írta Dmytro “Orest” Kozatsky pénteken közzétett Instagram-bejegyzésében. Az Azov-ezred harcosa ingyenesen elérhetővé tette az ostromlott Azovstal acélműről készült fotóit, kérve, hogy minél többen osszák meg azokat. A fotók közül néhány már vírusként terjedt el, amelyek az Azov-ezred harcosainak helyzetét, nevezetesen a sérült személyzetet mutatják be.“Egyébként, amíg fogságban leszek, itt hagyom nektek a fotóimat, jelentkezzetek minden újságírói díjra és fotópályázatra értem. Ha kapok valamit, nagyon örülni fogok, ha szabadulásom után értesülök róla. Köszönöm mindenkinek a támogatását. Viszlát” – írta.
Az  Azovstal acélgyár védőinek az orosz hatóságok által ellenőrzött területekre történő evakuálása múlt héten történt. Kijev szerint a terv az, hogy később orosz foglyokkal való csere keretében kiszabadítják őket. Ez volt az egyetlen módja annak, hogy megmentsék az életüket, állítják tisztviselők.

 

Dmytro Kozatsky/Azov regiment
Az Azovsztal védője az erőmű romjai között. Dmytro Kozatsky/Azov regiment
Dmytro ‘Orest’ Kozatsky/Azov regiment
Amputált kezű katona a pincében létrehozott ideiglenes “kórházban”.Dmytro ‘Orest’ Kozatsky/Azov regiment
Dmytro ‘Orest’ Kozatsky/Azov regiment
Teát főznek az Azovstal védői. Mariupol.Dmytro ‘Orest’ Kozatsky/Azov regiment
Dmytro ‘Orest’ Kozatsky/Azov regiment
Lenn a mélyben. Dmytro ‘Orest’ Kozatsky/Azov regiment
Denisz Prokopenko, az Azov ezred parancsnoka múlt pénteken nyilvánosságra hozott videóbeszédében közölte, hogy parancsot kapott a felsőbb katonai parancsnokságtól, hogy hagyja abba Mariupol védelmét. Elmondta, hogy a sebesült katonákat már evakuálták az erőműből, és az életüket vesztett Azov harcosok holttestét is elszállították az erőműből.