Ahol nincs Fidesz, ott az ellenzék csinál médiaháborút

Posted by

Szurovecz Illés
444.hu

  • Két éve független testület választott főszerkesztőt a ferencvárosi önkormányzati lap élére.
  • Vágvölgyi B. Andrást májusban eltávolította a kiadó önkormányzati cég vezetője, Baranyi Krisztina polgármester szerint jogtalanul.
  • Baranyi javaslatára ezért most kirúgták a cégvezetőt, de az MSZP és a DK Hoffmann Györgyöt, Kálmán Olga DK-s politikus férjét tolta be a helyére.
  • Vágvölgyinek látszólag magasabb posztot adtak, az új főszerkesztőt viszont már a politikusok választanák ki.
  • Ennek nagy jelentősége lehet a 2024-es kampányban, ahol a pártok aligha fognak beállni Baranyi mögé.

Három éve jóformán megsemmisült a Fidesz Ferencvárosban, az ellenzéki többség viszont nagy gyakorlatot szerzett azóta egymás fúrás-faragásában. Ennek új terepe a kerületi újság, amit Vágvölgyi B. András veterán író, újságíró, filmrendező, a Magyar Narancs egykori főszerkesztője irányított majdnem két éven keresztül, míg idén májusban ki nem rúgták. A lapot kiadó önkormányzati cég ügyvezetője, Hagymási Zoltán arra hivatkozott, hogy Vágvölgyi sokszor nem jelent meg munkaidőben a szerkesztőségben, amivel megszegte a szerződését. Vágvölgyit az önkormányzattól független testület választotta ki nyílt pályázaton. Azóta, ahogy ő mondta, ellenzéki hangvételű, de mindenkitől, így a testülettől is független lapot készített. Ahogy látni fogjuk, ez nem mindenkinek tetszett.

Címkép: Vágvölgyi