Már csak azt várják,hogy befagyjon a Duna

Posted by
egyujvilag

>Ahogy olvastam a híradást azon beterjesztésről, miszerint vármegyére keresztelik a megyéket, és főispánra (?) a kormánymegbízottakat (más néven komisszárok), Hofi jutott eszembe, amikor is a tolvajváltás után mondta: és jöttek a lovagok, és a lovaginák… Számomra röhej… Ez most a legfontosabb?

PATÓ PÁL úrról néhány gondolat... | Mártélyman:Már amúgy is sok tekintetben az urak, a Pató Pál urak országa vagyunk, de úgy tűnik, lehet ezt még fokozni. Mármint a kormányzati szintű hülyeségeket. Most itt a legújabb őrület: legyen a megye: Vármegye, legyen a kormánymegbízott: Főispán. És a magyarázat? “A történelmi hagyományok tisztelete és újjáélesztése jegyében.” Akkor majd vsszahozzák az első éjszaka jogát is? Vagy a pallosjogot? A tolvajok kezét bizonyosan nem vágják le, hiszen maguk ellen nem hoznak törvényt… Szóval a magyarázat éppen olyan nevetséges, mint maga az intézkedés(tervezet).
Most ez a legfontosabb? Az ország bugyellárisa üres (ha nem lenne az, akkor nem lenne a megszorításoknak nem nevezhető – a kormányzat kikéri magának – különadók), az infláció az egekben, a benzin-gáz-villany ára rég túllépte Kékestetőt, de most ez a legfontosabb: a főispáni elnevezés!
Könyörgöm, mi jön még? Ki ne találja nekem valaki, hogy majd méltóságos úrnak kell egyeseket szólítani, meg kegyelmesnek, meg más egyébnek, mondjuk a kormányzati pénzen meggazdagodott NER lovagokat, és Hofi szavaival élve, lovaginákat! Mert akkor beszédetikai vétségek miatt sokszor megbüntetnek majd, hiszen ezeket a már nem is tudom minek nevezzem felkapaszkodott senkiket bizonyosan nem fogom tekintetes asszonynak/úrnak hívni.

Vagy ez az egész előkészíti az új, kirányi rendszer bevezetését. Hűbéresek már megvannak, ott vannak a NER elites oligarchák, NER elites politikai véleményformálók. Persze megvan a dzsentri réteg is, kialakította a rendszer rendesen. Parasztságról nagyon nem beszélhetünk, de zsellérek vannak szép számmal, akik közel ingyen dolgoznak a NER földesurak birtokain. S a király? No nem a Király Sanyi…
Szóval a félelmem lassan beigazolódni látszik… Már valóban csak azt várják, befagyjon a Duna, és megkoronázhassák Orbánt. Minden bizonnyal úgy gondolják, a 2/3 erre is felhatalmazást adott.
Na mindegy is: megint csak elnézést…

Címkép: Halász Géza Magyar király

egyujvilag blog