Ugrálnak kifelé

Posted by
George Lazar
>Néhány hete írtam arról hogy magyar politikusok és diplomaták megpróbálnak majd „kiszállni” az Orbán-rezsim zsákutcába rohant szerelvényéből. Jómagam is hallom hogy az USA-ban tevékenykedő magyar diplomaták „magánbeszélgetésekben” elmondogatják hogy mennyire „rühellik” az Orbán-rezsimet… de kollaborálnak.
Szabó Stefánia Orbánék volt torontói főkonzulja már „kiugrott”. Sőt, Budapestről visszatért Kanadába és ott egy civil állást kapott. Mélyen hallgat, nem nyilatkozik politikáról azon túl hogy néha kitűz egy szivárványos zászlót a facebook oldalára.
Szemerkényi Réka Orbánék volt washingtoni nagykövete is „kiugrott”, de ő továbbra is megpróbálja hűségesen az orbáni putyinista vonalat követni. Miután a CEPA-ból kirúgták, a talpára esett, és csodák-csodájára, az International Republican Institute-nál kapott állást.
Mindkét hölgy, főképpen Szemerkényi nehéz helyzetbe kerülhet az USA-ban, ha korábbi ténykedései miatt a jövőben esetleges jogi eljárás indul ellene. Nem meglepő hogy „lapul”.
És most jelent meg a hír hogy Stelbaczky Tibor nagykövet, Orbánék állandó EU képviselője is “kiugrott”, saját kérésére távozik.
Nyilvánvalóan egyre több magyar politikus és diplomata gondolja úgy hogy talán most még eltávozhat, és megúszhatja az Orbánékkal való kollaboráció esetleges következményeket… ha arról később kiderül hogy jogsértő volt. Később a távozás már sokkal nehezebb, sőt, talán lehetetlen is lehet.
Persze Orbánék is tudják ezt, és most már a Rogán vezetése alatt álló spiclikommandóval fogják egymást figyeltetni. Ma már mindenki gyanús.
Én persze azt várom, hogy mikor kezd majd egy magyar diplomata, tiszteletbeli konzul vagy követségi alkalmazott “énekelni” hogy végre többet megtudjunk a “piszkos dolgokról” is. Szerintem nem kell már sokat várnunk..
A nemzetközi helyzet fokozódik..