Megpattannak a rend őrei

Posted by

egyujvilag blog

>Megszűnt a felmondási tilalom az egyenruhásoknál, az első héten rögtön majd 300-an dobták be a törülközőt, mondtak fel. Mivel a felmondási idő 2 hónap, majd augusztus közepétől fognak az utcákról hiányozni, mivel többségük a közterületen teljesít(ett) szolgálatot.

Általánosan | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja
Csernobil óta mondhatjuk: sok-sok, de nem tragikus. Hiszen a teljes állomány alig egy százalákát érinti ez a felmondás sorozat. De ha azt nézzük, ez mindössze egy hetes számadat, és a tilalom elején évente legfeljebb 2550-en hagyták el a pályát, egész évben, akkor már jelezhet valamit.
Az már-már közhely, hogy az állam alkalmazottainak fizetése nem hogy a piaci folyamatokat nem követi le, de a megélhetési költségekhez sincsen semmi közük. Lásd a pedagógus béreket, de nézhetjük a rend őreinek juttatásait is. Most azt hagyjuk, hogy társadalmilag mennyire elfogadottak, hiszen a vegzálásszámba menő közuti ellenőrzések mindennaposak lehetnek, de ha baj van, csak őket hívjuk. Mert nincsen más. Meg mert nekik van joguk, és még sorolhatnám.
Az majd köztudott, hogy bár néha soknak érezhetik egyesek a közterületi rendőri jelenlétet, bizony kevesen vannak most is. És ha a most megindult folyamatok eszkalálodnak, biza még kevesebben lesznek. Megmondom őszintén, én sem szeretem őket, de sajnos a magyar társadalom olyan, hogy kellenek. Mert a bűnözés nagyon nem esik vissza, a közlekedési kultúránk csapnivaló. Tehát kellenek. Nem tudom, Pintér elvtárs mennyire kíséri figyelemmel az állomány létszámának alakulását, hiszen most a pedagógusokkal van elfoglalva. Pedig a tanároknál kisebb a veszély. Persze onnan is elmennek rendszeresen, nem kevesen, de talán a hivatástudat bennük erősebb, mint az egyenruhásokban.
Pintér miniszter úr jobb lenne ha egy kicsit lobbizna Varga miniszter úrnál, hogy a bértáblát kiigazíthassák. Nem csak a kékruhásoknál… Mert előbb utóbb a doziméter majd valós adatokat mutat, és az fájni fog. Nem kicsit, nagyon. Na, már megint bocsánat…