“Csak hetedik”

Posted by
Rózsa Mihály
>Lehet egy világbajnoki 7. helyet leszólni. Semminek mondani azt, hogy valaki a bolygó több milliárd embere közül, a 7. leggyorsabb 200 méter vegyes úszásban. Csak a leszólok jellemzően olyanok, akik életükben nem értek el érdemben még semmit.
A sportban már az dicsőség, ha valaki ki tud jutni egy világbajnokságra, mert ahhoz előtte sokakat kell legyőznie, hogy egyáltalán megkaphassa az indulás jogát, amit nem osztogatnak. Ahhoz, hogy valaki olyan időt tudjon úszni, amivel megszerzi ide a kvalifikációt, ahhoz bizony nagyon keményen meg kell dolgozni és ezer dologról le kell mondani érte. Már az a munka tiszteletet érdemel, amelyik ide vezet valakit. És itt is a legjobbak között, nagyon sok tehetséget kell legyőzni ahhoz, hogy bekerülhessen a döntőbe. Aki a döntőbe jutott, az már diadalt ért el azzal is.
Volt már jobb is? Persze. De hát Katinka se fiatalodik. És egy olyan ember 7. helyét köpködi pár idióta, aki ezen a távon is tartja jelenleg is a világrekordot. Lehet sok mindenért ellenszenvesnek tartani Katinkát. De leszólni vitathatatlan tehetségét és szégyenteljes bukásnak beállítani a világbajnoki hetedik helyét, egyszerűen primitív és ostoba dolog.
 BodrogiTamás

Misi igazad van. Érthetetlen, hogy Magyarországon csak az aranyérmet értékeljük. Sokan bajba lennének, ha azt kérnéd soroljanak fel három olimpiai ezüstérmes versenyzőt. Mégis azt gondolom, hogy jelen esetben nem erről van szó, mert pontosan a legnagyobbak esetében fogadja el a közvélemény, hogy a pályafutásuk vége felé már “szerényebb” eredményeket érnek el. Lásd például Cseh Lacit. Hosszú Katinka viselkedésével kivívta sokak ellenszenvét. Most ennek issza a levét.Talán ha nem játszott volna Bástya elvtársat…