Julianus hazatért, aztán jött a tatárjárás

Posted by
Lendvai Ildikó
>Emlékeznek a pár évvel ezelőtti kormányplakátra? “Állítsuk meg Brüsszelt!” Valaki az egyikre akkor odaírta: “Mert fel akarok szállni.”
Most mintha a kormány akarna felszállni, pontosabban visszaszállni az Unió kebelére. Nagyon kell a pénz, már Lengyelországgal is megegyeztek, mi viszont még odáig sem jutottunk el, hogy beadjunk egy javított felhasználási tervet az elutasított helyett.
Nem könnyű a visszaszállás. Az Unióban elfogytak, akik hajlandóak voltak nagyobb megértést tanúsítani Orbán iránt.
Meg kell próbálni rendezni a viszonyt legalább a Néppárttal. De kinek? A miniszterelnök már mindenkivel összebalhézott. A köztársasági elnök éppen az a személy, aki a Fidesz külpolitikáért felelős alelnökeként főnöke utasítására aláírta a Néppártból való kilépést. Pech. Maradt Navracsics. El is ment szegény a Néppárt kongresszusára, nem ő tehet róla, hogy nem álltak szóba vele. Most azt mondja: ő csak olyan volt, mint az őshazában maradt rokonokat felkereső Julianus barát: megnézte, hogy vannak az ottmaradtak.
Julianus hazatért, aztán hamarosan jött a tatárjárás.
Navracsics már itthon van. Most mi fog történni?
Bár szerintem a tatárjárást is kimagyaráznák, örvendezvén a keleti kapcsolatok valamint a turizmus fellendülésén. Akik leggyorsabban beveszik, azok között kisorsolnak párat az Orbán Rachel butikjában árult 8000 forintos cumikból.
A kormánynak inkább villámgyorsan el kellene az új tervet készítenie, benne az átláthatóság és a korrupciók elleni fellépés garanciáival. Hogy lehessen tudni, mit akar. De még mindig Agresszív Kismalacként viselkedik. Ismerik a róla szóló vicceket. Az egyikben jegyet kér a vasúti pénztárban. -És hová lesz az út, kismalac?-kérdi a pénztáros. -Semmi közöd hozzá!-förmed az Agresszív Kismalac a segíteni akaróra.

Itt tartunk. Hová lesz az út, Magyarország?

Címkép: Az Economist rajza, Orbán kutyát kiteszik a Néppártból