A 4-0 kapcsán

Posted by
Batka Zoltán
1.) Megható látni, ahogy a kormányoldal erőlködik, hogy az angolokkal szemben elért sikert saját nagy önigazolásukként tálalják. (Érdekes mód, amikor megalázó vereségek sokaságát szenvedte el a magyar csapat, azt valahogy nem írták saját számlájukra.)
2.) A magyar válogatott sikere papíron az ország sikere, azonban a valóságban azt Marco Rossi és a magyar válogatott csapata érte el. És egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert a magyar foci szakmai színvonala olyan jó, hanem annak ellenére.
3.) Ha már a mai politika az egykori aranycsapathoz hasonlítgatja a mostani válogatottat, azért javaslok némi visszafogottságot. Az aranycsapat tündöklése idején 1953-at írtak, virágkorát élte egy magyarokat kizsigerelő, végtelenségig hazug, orosz-függő mocskos diktatúra melynek fő, orosz vezetőjét is abban az évben vitte el az ördög. Vannak még hasonlóságok.
4.) Az ország lakosságának a 99,99999% pont ugyanolyan szarul él, mint a négy null előtt. Sőt, jó eséllyel még szarabbul is fog.
5.)Ha vesszük a 2010 óta a magyar fociba öntött iszonyat pénzt, akkor erős a gyanúm, hogy 2040-ig zsinórba kellene termelnie a válogatottunknak az ilyen 4-0-ás eredményeket, hogy egálba legyenek a befektetett lóvéval, meg mondjuk a többi, stabilan éremtermelő, ám focinál lényegesebben kevesebb támogatást kapó sportággal.
6.) A társadalom elkönyvelheti, hogy nem lettünk tudásközpont, folyamatosan menekülnek innen a fiatalok, a kutatók, a magyar közműveltség szintje gyakorlatilag zuhan, korrupció az egekben, állam leépülőben, viszont pár srác (némi külföldi tanácsadást követően) egy este nagyon jól tudott focizni. Ha valakinek ez minőségi csere, akkor jó.
Címkép: A Telex Grafitemberének rajza megvágva