A hosszú nyelvek ideje

Posted by
 egyujvilag

>Valószínűleg még nagyobb nyelvcsapások szükségeltetnek majd az állami vezéreknek, hiszen immáron egy embertől: Orbán Viktortól függ majd, mennyi is az annyi, vagyis mennyiből lehet majd párizsira, vagy éppen csülkös pacalra költeni. Legalábbis, az Országgyűlés (ugyanmár, nevezzük a nevén: Fidesz közgyűlés) legutóbb a vezér 2 millás fizetésemelése mellett erről is döntött… Jól tudjuk, eddig sem kerestek rosszul a kormányzati vezetők, hiszen a kormányfőn kívül, még a vagyonbevallások alapján is (és akkor a valóságot ne feszegessük) jelentős megtakarításokat tudtak felhalmozni, az amúgy sem szerény életvitelük mellett. A mostani döntéssel azonban Orbán gyakorlatilag szabad kezet kapott, hogy a neki tetsző, hozzá megfelelő szinten hű elvtársakat, nagyobb apanázsban részesíthesse. Éljen a személyi kultusz, éljen a Fidesz, éljen Orbán Viktor. Számos pedagógus most minden bizonnyal folytatná a mondatot: annyiból, amennyiből ők (vagy kenyéren és vizen)! Mert hogy a pedák bére egy furmányos képlettel megfelelően alacsonyan van tartva, hogy még csak esély sem legyen arra: több pénzhez juthassanak.

Amúgy sem igazán értem, mi a fenéért kellett most ez a “szabadkéz” rendelkezés… Miért nem lehet itt is egy bértáblát használni – most majdnem mindegy milyen szorzókkal – hogy legalább a látszata meglegyen az átláthatóságnak, a következetsségnek, és akár a teljesítmények elismerésének.
Hiszen Orbánnak az újabb veszélyhelyzettel (háborús) megint gyakorlatilag teljhatalmat adtak, erre miért volt szükség? Amúgy az Országgyűlés is gittegyletté silányult, bólogató Jánosok gyülekezete lett, akik olvasatlanul szavaznak meg mindent, amit a szeretett vezető(k) betejesztenek…
Na mindegy, már megint bocs…