Életfogytiglanra ítélték férje meggyilkolásáért azt a nőt, aki esszét írt arról, hogyan kell meggyilkolni egy férjet

Posted by

Raja Razek és Faith Karimi, CNN

>Nancy Crampton-Brophyt, a “Hogyan gyilkold meg a férjed” című esszé szerzőjét hétfőn életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték férje meggyilkolásáért. A 71 éves Crampton-Brophyt májusban azzal vádolták meg, hogy ő lötte le férjét, Daniel Brophy szakácsot 2018. júniusában.  A férfit abban a szakácsiskolában lőtték le, ahol főzőtanfolyamokat tartott. A bírósági dokumentumokban az ügyészek azt állították, hogy a 63 éves Brophyt kétszer lőtték meg – egyszer a hátába, amikor egy mosogató mellett állt, majd közelről mellkason.
A házaspárnak adósságai voltak — Crampton-Brophy saját kiadású regényei nem voltak nagy sikerűek –, és több mint 1 millió dollárra volt biztosítva, állították az ügyészek.
Egyszer írt egy esszét arról, hogyan kell meggyilkolni a férjét. A héten az esküdtszék bűnösnek találta férje meggyilkolása miatt. A nő azt vallotta, hogy anyagilag jobban járt volna, ha a férje életben marad- és az, hogy a kisbuszát az iskola közelében látták, csak véletlen volt.
Az ügyészek a bíróságon azt mondták, hogy az írónő követte a férjét a munkahelyére, és egy Glock márkájú pisztollyal lelőtte. A nyomozók két 9 mm-es töltényhüvelyt találtak a helyszínen. A nő  egy úgynevezett “szellemfegyver” készletet is vásárolt, amelyet a nyomozók később egy raktárban találtak meg. A “szellemfegyverek” be nem jegyzett és nem nyomon követhető lőfegyverek. Crampton-Brophy az esküdtszéknek elmondta, hogy egy új könyvéhez végzett kutatás részeként vásárolt egy fegyvert és egy szellemfegyver-készletet.

How to Murder Your Husband Author Found Guilty of Her Husband's Death | PEOPLE.com
Amikor még minden rendben volt

“Csak annyit mondhatok, hogy írói munkám miatt volt” – mondta. “Nem azért, mint ahogyan azt önök hinnék, hogy megöljem a férjemet.” A gyilkosság híre és az ebből fakadó büntetőjogi vádak mindenütt címlapokra kerültek – részben egy esszé miatt, amelyet Crampton-Brophy hét évvel a férje halála előtt írt.
A  “Hogyan gyilkold meg a férjed”címmel megírt a 700 szavas internetes bejegyzés így kezdődik:
“Romantikus feszültséggel foglalkozó íróként sok időt töltök a gyilkosságokon és következésképpen a rendőrségi eljárásokon való gondolkodással”. Az írás a “See Jane Publish” nevű blogon részletezi a gazember férj megölésének előnyeit és hátrányait. “Ha a gyilkosság állítólag szabaddá tesz, biztosan nem akarok börtönben ülni” – írta Crampton-Brophy.
Az eljáró bíró úgy döntött, hogy az esszét nem engedélyezik bizonyítékként felhasználni, mert az évekkel ezelőtt íródott egy írószeminárium részeként, és igazságtalanul prejudikálhatná az esküdtszéket.
Mint kiderült, az esküdteknek nem kellett elolvasniuk az írást az ítélethozatalhoz.