Az új “nemzeti” tőkés osztály

Posted by
Minderről azonban nem csak a hatalom tehet, hanem az a brancs is, amelyik képes még ellenzékként minősíteni magát, holott zömük tartásában, viselkedésében és mondandójában elkorhadt, forgácsai ezt a struktúrát már meg nem sérthetik.
Minden csak még pofátlanabb lesz. Az úgynevezett extraprofit-adó megkíméli a habzsolókat, szelekciója lehet felháborító,na és, majd kevesebb akció lesz a Lidl-ben, kap a fejére az OTP, hogy egy idő után besoroljon az MKB mögé, magánrepülők repkedjenek, ne a légitársaságok.
A kaszinók, bányák, lélegeztetőgépek és kínai vakcinák vámszedői, nagyüzemi propagandagyártók röhögnek, extramód dőzsölnek, a földesurak és építőbárók böfögnek egy-egy jól sikerült parti után Mága Zoltán muzsikáján elandalodva, oldalukon a sok bájos hölggyel, megvillantva néhány márkás karórát, ékszert, tihanyi palotát, mint legújabb szerzeményt.
Jatt és yacht keretezi mindennapjaikat, Bartókot csak a bankókról ismerik, Nádast sikeresen kiirtott nádasukról, Esterházy rostélyos, Závada ingmárka. Francia pezsgő csülökpörkölttel, köret a dekázó Dzsudzsák. Magasról leszarják a cifraszűrt, a rovásírást, meg a vallást – tudják, a “nép ópiumát”.

Meleg lesz a nyár és itt akkor sem lesz forró az ősz, ha ég a világ.

Marabu: Kutyavilág arisztokratái