Hölgyek a parkban

Posted by
Iván Gizella
>Nahát, milyen jól nézel ki! Egyáltalán nem látszik.
Ki ne mondd! Mindig jöhet egy ismerős, nem kell azt nekik tudni.
Jó én tudom, de mit csinálsz magaddal? Krém, eszencia, tonik, pakolás, maszk?
Ugyan drágám, az már rajtam nem segít.
Akkor új pasid van?
Bolond vagy? Az én koromban?
Akkor mezo-, vagy mi a fene tudod, olyan izés terápia, lézer, vagy hialuronos feltöltés?
Az sem.
Na áruld már el, akkor plasztikai sebésznél voltál? Aranyszállal húzták ki a ráncaid?
Na találgass még kicsit.
Nem megy, áruld el kérlek.
Képzeld drágám, kidobtam a tévét, a rádiót.
Na ne etess!
Nem én. Észrevettem, hogy amikor ezeket a szerkentyűket bekapcsoltam, a szemem összehúztam, a homlokom ráncoltam, a szám vékonyra nyúlt, egy este a hírektől öt évet öregedtem. Ma már csak moziba megyek, de jobbára az unokámmal, gyerekfilmekre. De csak olyanra, amin jókat lehet nevetni. S meséket olvasok és olyan klasszikusokat, amin nem lehet sírni. Próbálok boldog és kiegyensúlyozott lenni. Nincs is más a szívemben és a fejemben, csak a család.
Akkor nem is érdekel a politika, az ország sorsa, a közeli háború?
De, nagyon is. Csak rájöttem, bizonyos dolgokat ki kell kapcsolni az életemből. Így nem vagyok hajlandó olyan híreket hallgatni, ami idegesít. A hírforrásaimat én határozom meg, s ez meg is nyugtat. Nem olvasok álhíreket, legalábbis remélem és kizárom a buta celeb híradókat is az életemből.
Amióta nem azzal kezdődik az estém, hogy árokba borult, felkoncolták, megölték, meghaltak, megpofozták, kiszabadult, bebörtönözték, megszavazták, nem szavazták meg, ennyit loptak, ennyivel emelkedtek az árak, árvíz volt, tűzvész volt, lezuhant a hídról, a repülőt lelőtték, megtámadták őket, visszalőttek, megszületett egy ismeretlen senki babája, megcsalta a nem tudom kit, a nem tudom ki, új frizurája van a mit tudom én kinek, ragyogott a vörös szőnyegen, elesett a bemutatón, elment a hangja, nem engedte szóhoz jutni a parlamentben, kikapcsolta a mikrofonját, meg mutasd meg a gombának ki az úr a házban, vagy vegyél minden nap sárga fájdalomcsillapítót, ja és megint mit csinált az a szerencsétlen Gyurcsány, meg az Orbán, meg hogy is lett meg a kétharmad, s miért is van veszélyhelyzet….szóval azóta jól vagyok. Lehet utánozni.

CímkéP: Seurat vasárnap délután a parkban