Etűdök

Posted by
Arató András
>Világos?
A magyar állam felvett pár milliárd Euró hitelt, konkréten olyan ezerkétszáz milliárd forintnyit, ami nem befolyásolja a magyar államadósságot – mondotta a pénzügyek minisztere. Mint egykoron Naszreddin Hodzsa, akinek már majdnem sikerült leszoktatnia a szamarát az evésről, midőn a renitens állat feldobta a talpait.
Titok
Hazánk miniszterelnöke szerda délutáni sziesztáját Emilia-Romagna tartományban töltötte, megtekintette Cesena nevezetességeit, majd, miután kiderült, a városban labdarúgó mérkőzést is rendeznek, ellátogatott a helyi stadionba, amelynek megépítését kevesebb mint ötven százalékos valószínűséggel köszönheti a város egy gázszerelőnek. Honfitársaink megismételték az angolok elleni gólszüretet. A vereség feletti bánatot benapozta az Ő jelenléte.
Az említett magasrangú személy a családsegítő program keretében nem állami repülőgépen jöttment, hanem az OTP-nek az extraprofitján utazott, minthogy semmije sincs, még egy röpülője sem nem van neki.
Elnökasszony
Megtapasztalhatta immár az elnök, aki a körülmények sajátos alakulása következtében nem köztársasági, viszont asszony, milyen az, amikor egy kemény riporter, egy pannon Larry King, azaz Lánczi Tamás ráront a kérdéseivel. Megmondotta, szemben elődjével, aki ugyanezt mondotta, ha száz jó törvényt tesznek elibe, ő százat ír alá. Ugyanebben a mennyiségben határozta meg a rosszak visszaküldésének a számszaki kereteit is. A jogszabályok minőségét nem a tartalmuk, hanem a beküldőjük kibenléte alapján lehet megállapítani – ezt nem ő mondta, hanem empirikus következtetésünk.
Ami az ellenzéki pártok álláspontját illeti, szűkítő értelmezés lenne a nemzet egységének eszkalálása szempontjából azokat figyelembe venni, ami teljesen logikus, hiszen ha csak egy álláspont van, annak kötelezővé tétele megteremti az egységet.

De ami a legfontosabb: az elnökasszony helyszíni szemlét tartott a Zsuzsa Mini ABC-ben, ahol Boltos Zsuzsától megtudta ő maga és a dolgozó nép, hogy csodatévő ereje van a szavainak, és még cipőket is adományozott titokban, hogy mindenki tudja.

Címkép: Naszreddin hodzs és a szamár