Az orbáni jövő

Posted by

Kaltenbach Jenő

>Csak a vak nem látja, hogy az Orbán banda minden igyekezete arra irányul, hogy az országot kivezesse a nyugati szövetségi rendszerekből. Nem múlik el nap, hogy a propaganda gépezet ne sugározzon negatív híreket a nyugatról. Orbán, vagy valamelyik samesza, mint pl. Varga Judit nem győzik naponta hangoztatni, hogy a nyugat a múlt, a kelet a jövő, és persze benne a fényes jövő előtt álló Magyarország, a világ köldöke. Orbánt és társait a piacgazdaság és a jogállam zavarja.
Az ahol nem használható az állam törvényellenes haszonszerzésre, ahol a szabad piac, kereslet-kínálata dönt a vagyonszerzésről és ahol az aki nem tartja be a közösen elfogadott szabályokat az a bűnüldözéssel, a független igazságszolgáltatással találja szemben magát. Mindegy hogy milyen magas a sarzsija.Mindez az orbáni korlátlan hatalom iránti vágy akadálya.
Orbán ideálja nem a nyugati politikai váltógazdálkodás, a maga szabad sajtójával, a tisztességes politikai verseny, hanem a “vadkeleti” Putyin, vagy Xi birodalom, ahol egyedül a felkent vezető igényei szerint alakulnak a játékszabályok.
Vágyai valóra válásának egyetlen gátja az elképzelt rendszer finanszírozhatóságának a megoldatlansága, illetve az a számára kényelmetlen tény, hogy az EU egyelőre még a saját táborán belül is komoly népszerűségnek örvend. Ezért marad, kénytelen-kelletlen egyelőre az EU-ban és a NATO-ban, de ott is, az örökös okvetetlenkedésével, a szövetséget folyamatosan bomlasztani igyekszik. Talán abban bízik, hogy előbb-utóbb megunják, ésmegtalálják a módját Magyarország eltávolításának, és akkor odaállhat a nép elé és minden felelősséget rájuk háríthat. Ha a magyarok nagy többsége nem fog rövidesen felébredni a hazug propaganda okozta kábulatból, akkor a romlás már nem lesz megállítható.
Lehet hogy már most is túl késő…