Kétféle miniszterelnöki fizetés

Posted by

Hardy Mihály
>Minden külön kommentár nélkül idemásolok két hírt, a gazdasági válsághelyzetben lévő Magyarországról. A két hírt tizenhárom év – vagy ha így jobban érthető – fényévek választják el egymástól. https://telex.hu/…/orban-viktor-miniszterelnok…

Orbán Viktor jelentős fizetésemelésre számíthat miniszerelnökként, egy most beadott, 61 oldalas törvényjavaslatban (pdf) ugyanis az szerepel, hogy a miniszterelnök és az Országgyűlés elnöke azonos díjazásban részesüljön – és természetesen nem Kövér László házelnök fizetését csökkentik. Orbán Viktor eddig 1,5 millió forintot kapott miniszterelnökként, Kövér László 3,5 milliót keres, vagyis több mint duplájára nő Orbán fizetése. Orbán Viktor emellett jogosult havi 1,3 millió forintra is képviselői alapfizetés jogcímén. 2022. június 6.

valamint https://infostart.hu/…/bajnai-gordon-miniszterelnoki…

Egy évre, havi egy forint fizetésért vállalta el a miniszterelnök a nemrég megalakult kormány vezetését – közölte a Kormányszóvivői Iroda. A kiadott tájékoztatás szerint Bajnai Gordon a vagyonnyilatkozatában feltüntetett miniszterelnöki fizetést havonta visszautalja az államkincstárnak. 2009. május 16.