Lefülelt mondatok: Katonája csak Orbán Viktornak vagyok

Posted by
 Zöldi László

>A legutóbbi napokban Márki-Zay Péter gyurcsányozott, Lengyel László hornozott, Molnár Gyula dékázott, Kunhalmi Ágnes kicsinyeskedett, Tamás Gáspár Miklós pedig matyizott. Lefülelt mondatok.

A vereség is lehet nyereség. (Gelencsér Ferenc, a Momentum újdonsült elnöke, ATV, május 30.)

Szövetségese Rogán miniszter úrnak vagyok, katonája csak Orbán Viktornak. (Demeter Szilárd Fidesz-kultúrpolitikus, Partizán, május 30.)

Holnap lesz 59 éves Orbán Viktor. Megette már a kenyerünk javát. (Föld S. Péter újságíró, Facebook.com, május 30.)

Mindig lesz pincsikutya, aki falatkáért dörgölőzik. (Rab László újságíró, VárosiKurír.hu, május 31.)

Orbán az olyan kis zúgolódásokat, mint a pedagógusoké, simán lenyomja. (Síklaki István szociálpszichológus, HírKlikk.hu, május 31.)

Nincs sikeres politikus sikeres politikai közösség nélkül. (Molnár Gyula volt szocialista politikus, a DK újdonsült tagja, Facebook.com, május 31.)

Az első ravaszdi populista. (Lengyel László publicista Horn Gyuláról, Népszava, május 31.)

Az egymás nyakába álló törpepártokból nehezen áll össze a győzelem. (Kele János Momentum-politikus, HírKlikk.hu, június 1.)

Az ellen-pártsajtó nem tartozik az alternatív nyilvánossághoz. (Pikó András józsefvárosi polgármester, Facebook.com, június 2.)

Nagy Márton megszorításügyi miniszter – a gazdaságfejlesztés egyelőre elnapolva. (László Géza közgazdász, Magyar Narancs, június 2.)

Megint a béremelésünk kapcsán fogyott el a pénz. (Nagy Erzsébet szakszervezeti aktivista pedagógus, ATV, június 2.)

Egy tanár háromévnyi fizetéséért nézi meg az időt. (Tóta W. Árpád publicista Parragh László Rolexéről, hvg.hu, június 2.)

Itt minden titok. (Reichert János publicista, Magyar Hang, június 3.)

Én úgy látom, mondom keserűen, hogy megint a legnagyobb kicsi szerepére törnek páran. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus az ellenzéki pártokról, HírKlikk.hu, június 3.)

Gyurcsány Ferenc például már az elején beárazta a bukást. (Márki Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Válaszonline.hu, június 3.)

A nagy semmiért bizarr hatalmi harcot folytató Hüvelyk Matyik. (Tamás Gáspár Miklós filozófus az ellenzéki pártvezetőkről, Mérce.hu, június 4.)

A magyar lónak nincs háta, amin meg lehetne maradni, csak két oldala. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, június 4.)

A riportjait megőrzi az utókor, a regényeit megeszi az enyészet. (Belénessy Csaba újságíró Moldova Györgyről, Facebook.com, június 4.)

Volt valaki. (Friss Róbert újságíró Moldova Györgyről, Népszava Online, június 4.)

Mindenkihez volt egy rossz szava. (Závecz Tibor szociológus Parragh Lászlóról, ATV, június 4.)

Letérdepeltettük a világ egyik legjobb futballválogatottját. (Rajcsányi Gellért újságíró a magyar-angolról, Mandiner.hu, június 5.)

Címkép: Halász Géza