Ne nézz orosz műsort!

Posted by

Lekapcsolták az orosz tévéadókat Magyarországon.

>Kabai Domokos Lajos
>Az Európai Unió hatodik szankciós csomagja értelmében betiltották három nagy orosz állami tulajdonú műsorszolgáltató uniós műsorszórási tevékenységét. Június 3-án este már nem láthatják Magyarországon az orosz tévécsatornákat az előfizetők. Legalábbis saját, egyébként a szolgáltatásairól számomra számlát hónapok óta bemutatni képtelen, az UPC örökébe lépett nagy nyugati cég ebben az ügyben igen serényen szolgál a hidegháború információs harcterén.

Így azon kevesek számára, akik egyáltalán értenek oroszul az EU tősgyökeres lakói közül, megnehezítették az amerikaitól eltérő felfogásban tálalt hírek, filmek, gazdasági-társadalmi változások, moszkvai kormányzati intézkedések követését. Nyilván a tájékozódás szabadsága jegyében! Cserébe néhány hete két, azonos, uszítással, utóbb gyakran hamisnak bizonyuló közlésekkel terhelt műsort sugárzó ukrán adó kérés nélkül is megjelent a szolgáltatóm kínálatában.

Az úgynevezett európai értékeket, köztük a szólásszabadságot cinikusan szőnyeg alá söprő burzsoázia csahosai és cenzorai úgy gondolják: ha EU-polgár vagy, fogyaszd a neoliberális tőkés törekvéseket szolgáló, nemzetközi viszonyokkal kapcsolatos propagandát! Mindazonáltal az intézkedés elsősorban azt a több millió oroszt szakítja el gyökereitől, akik az EU különböző országaiban akár adófizetőként integrálódtak a nyugati társadalmakba.

Bekiáltás blog

%d bloggers like this: