A visszavont bejegyzés

Posted by

Karl Pachner,

az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szerda este egy szarkasztikus bejegyzésben azt írta: nem lehetetlen, hogy Orbán Viktor szívinfarktust kapjon. A bejegyzésből botrány kerekedett, és az osztrák állami műsorszolgáltató vezetője később elnézést kért.
Itt a visszavont bejegyzés:

 

Lépjen le minél hamarabb Orbán úr… Egy szívroham tisztességes dolog lenne, tekintve a testméretét és  izgalmi állapotát! Putyin, Erdogan és Orbán – ha egyszerűen nem lennétek már itt, Európa boldogabb és békésebb lenne, és a világ is jobb hely lenne.
Hihetetlen, hogy az önjelölt magyar Überkatolikus kiáll eme imperialista figura mellett, hát ez lett volna valami akkor, amikor az oroszok (kétszer is) megszállták Magyarországot, s  Orbán meg Európa “ötödik oszlopának” számít. Csak zsarolni akar minket a különleges ügynökei elleni magyar korrupciós eljárás miatt  és a sajtószabadság és a jogállam szétverésének elítélése miatt. Ha rajtam múlna, Magyarország már nem lenne az EU-ban. Micsoda hiba felvenni ezt a hálátlan országot és annak meggondolatlan és nacionalista népét. Az uniós pénzek nélkül Magyarország olyan lenne, mint Moldova vagy Bulgária. Elvárom, hogy azok az országok, amelyeknek segítünk a költségvetését finanszírozni, alapvető engedményeket tegyenek, ne csak alamizsnáért nyújtsák a kezüket.

Címkép: Városi Kurír
Erdogan, Orbán, Putyin