Olaj a köbön

Posted by
Szűcs Gábor Róbert
>Menczer Tamás ezúttal láthatóan felkészült hülyeségből, Elvégre ő a forró drót, és egy forró drótnak, ugye, adnia kell magára. (Emlékszünk a dalra: ” hideg forró drót vagy, meg sem értenéd…”)
Hogyaszongya.
Az Adria vezeték kapacitása kicsi. Nem az. 10 millió tonna per év, épp elég. Ráadásul az újvidéki finomító felé (amely orosz tulajdon) most nem megy olaj Slavonski Brodnál. Tehát még nagyobb is. Sőt túl nagy. Lötyögne benne az olaj, az meg hogy veszi ki magát, lötyögősen, elmegy a bukéja, csökken a magellán-fok, így már nem elég finom, meg sótlan is..
A szankció csak a tengeri szállításra vonatkozzon, de ha Ukrajnában történik valami, akkor legyen lehetőség a tengeri szállításra is , de akkor ne vonatkozzon az embargó a tengeri szállításra. Szóval afféle mozgó szankció lenne, ahogy ez a huszonhét közül egyetlen országnak megfelel, egyszer zárva, egyszer nyitva, esőnap péntek, tessék holnap benézni, keresse Kovács kartársat a pult alatt..
Ja, és pénzt is kérünk: pontosan 500, vagy 750 millió eurót, de lehet másfél milliárd is, ahogy ez nekünk megfelel, vizes vébé is lesz, és mi már így is nyakig vagyunk a vízben, erkölcsi okból pályázunk az olimpiára, az apa férfi, az anya nő, annak érdekében is olajozni kell.
És a többi ország is nagyon mellettünk van, csak gyáva. Például véletlenül kilopóznak a többi országok egymás után a vécébe, mintha pisilni, és nyitott sliccel tesznek hűségesküt a magyar miniszterelnöknek, csak nem merik ugyanezt elmondani, mikor már nem csöpög, csak alig. Sőt, legszívesebben ők is magyarok lennének, vagy minimum szlovákok, kivéve a szlovákokat, mert ők már azok.
Szemmel látható és nagyjából három másodpercenként egyszer elmondva: első a magyar érdek, ami nem keverendő össze az orosz érdekkel, mert annyira hasonlítanak egymásra, hogy játszi könnyedséggel összekeverhetők, és különben is tökmindegy.

Címkép: Épül az  Adria