Képtelen törvény megvezetett szavazóknak

Posted by
Kolozsvári szalonna
“A magyar kormány egyszerűen zseniális, nem lehet más szavakat használni a tevékenységükre. Mert hát mi mást mondhatna az ember, miután pár perccel éjfél előtt kijön egy olyan rendelet a benzinkutasok számára, amely még egy egyébként a benzinkutakkal kapcsolatban fogalmatlan ember számára is abszolút kreténségnek tűnik? Egyszerűen képtelenek hibázni. Persze valahogyan meg fogják oldani, mint tették azt a múltban is olyan esetekben, amikor teljesen értelmetlen és alapvetően kivitelezhetetlen döntéseket hoztak, de arra azért jó ez a megoldás, hogy az ember egy jót nevessen a dolgon. Mert hát mi is történt? A kormány kiadta kormányrendeletben, hogy ezentúl a hatósági áras benzint csak magyar rendszámos autókba lehet majd tankolni, más esetben csak kivételes alkalmakkor fogadható el, ha egy külföldi rendszámos autó hatósági áron tankol.
Ezzel az üzemanyagturizmusnak akartak gátat szabni, hiszen érhető módon a környező országokból sokan csak tankolni érkeztek hozzánk, mivel náluk az üzemanyag ára jóval magasabb, amelynek oka leginkább az orosz-ukrán háború. De nálunk akkor sem emelkedik az üzemanyag ára, ha egyébként háború dúl a szomszédban, amely a teljes világgazdaságot megborította. Orbán kiadta parancsba, hogy márpedig a magyarok nem fizetik meg a háború árát, fizessék ezt meg mások. Nyilván ilyen nem létezik, de itt nem is a cselekvés, hanem a kommunikáció az, ami igazán fontos, hiszen a megvezethető szavazóknak kell valami, ami eltereli a figyelmüket a valóságról. Olyan ez, mint a rezsicsökkentés, vagy a frissen bevezetni kívánt extraadó a nagyvállalatoknak, amiből a gazdaság helyreállítását kívánják finanszírozni. Hogy végső soron a vállalatok által megemelt árak miatt mi fogjuk megfizetni ezt az egészet, az nem számít, hiszen 3 millió ember ezt nem fogja érteni.
De térjünk vissza a kormány éjszaka kiadott rendelkezésére, amely a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint egyszerűen teljesíthetetlen.”
https://szalonnazo.com/orban-parancsba-adta-tehat-annak-ugy-kell-lennie/?fbclid=IwAR06zuLjJVCLpiKMQ8dcLGIz3FZBTzcYqBmxfpwOQpRPuMm4n8vlTp3ikPw